Ünü kulaktan kulağa yayılıyor, duyanlar bu tarlaya akın ediyor

Ünü kulaktan kulağa yayılıyor, duyanlar bu tarlaya akın ediyor

İstanbullular hafta sonları Arnavutköy'de yol kenarında yer alan bir araziye akın ediyor.

İstanbul’un Arnavutköy ilçesine bağlı Dursunköy Mahallesi’nde yol kenarında yer alan bir araziye dönemine göre ekilen mevsimlik meyve ve sebzeler ilginç bir teknikle satışa sunuluyor.

aw255933-07.jpg

Vatandaşlara, tarlaya girme ve kendi elleriyle topladığı ürünleri satın alabilme imkanı sağlanıyor.

Katkılı ürünler yerine doğal ürünlere hasret kalan İstanbullular adeta bu tarlaya akın ediyor.

aw255933-01.jpg

Gelenlerin çocuklarıyla birlikte hem ürün satın alabildiği hem de eğlenceli vakit geçirebildikleri tarlada özellikle hafta sonları adım atacak yer bulunmuyor.

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın desteklediği proje kapsamında tarlada yetiştirilen ürünlerin ekimleri ve bakımları da yerli ev hanımları tarafından yapılıyor.

aw255933-02.jpg

“HAFTADA İKİ DEFA GELİP BURADA ÇALIŞMA YAPIYORUM”

Tarlada ürün yetiştiren Hatice Kaya, “Biz bu tarlada 4 yıldan bu yana çalışıyoruz. Şu anda da domatesleri bağlıyoruz. Bizim için çok basit. Yemesi de yapması da çok basit. Haftada 2 defa gelip burada çalışma yapıyorum. Bunların bakımlarını yapıyorum ve sonra satıyoruz. Ben 9 yaşımdan bu yana tarlalarda çalışıyorum. Burada olmak çok güzel.” diye konuştu.

aw255933-03.jpg

“ÇOCUKLARIMLA BİRLİİKTE BU ORTAMI YAŞAMAK HER ŞEYE DEĞİYOR”

Tarlaya gelen ve kendi topladığı ürünleri satın alan Kadir Candan isimli vatandaş da, “Ben Arnavutköy’de oturuyorum. Bu tarlaya her yıl geliyoruz. Yaklaşık iki hafta önce geldiğimde henüz açılmamıştı. Bugün yeniden geldim. Bana kendi köyümün bahçesindeymiş gibi hissiyatını yaşatıyor. Dostlarımıza ve arkadaşlarımıza da her zaman tavsiye ediyoruz. Gittikçe buradaki ürünler çoğalıyor ve çeşitleniyor. Bu ortamı çocuklarla birlikte yaşamak her şeye değiyor.” ifadelerini kullandı.

aw255933-06.jpg

Tarlada çalışan 12 yaşındaki Aziz Ege Özer ise, “İnsanların organik ürünler yiyebilmesi için elimizden gelen her şeyi yapmaya çalışıyoruz. Buraya gelenler memnun kalıyorlar ve çok da güzel vakit geçiriyorlar. Ben burada mısır haşlıyorum ya da közlüyorum. Buraya geliyorum, çok mutlu oluyorum ve çok kalabalık oluyor.” dedi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.