Üretici Bakan Yumaklı’ya isyan etti: Bize niye destek vermiyorsunuz?

Üretici Bakan Yumaklı’ya isyan etti: Bize niye destek vermiyorsunuz?

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’ya sitem eden Eskişehirli bir üretici, “Bize niye destek vermiyorsunuz? Köyler boşalıyor Sayın Bakanım. Genç kalmadı köylerde” dedi.

Eskişehir’de Tarım Çalıştayı düzenlendi. İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Sazova Yerleşkesi Sosyal Tesislerinde gerçekleştirilen çalıştaya, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı da İl Müdürü Ender Muhammed Gümüş’ün telefonu aracılığıyla bağlandı. Bakan Yumaklı, çalıştayda üreticilerin şikayet ve taleplerini dinledi.

''GENÇ KALMADI KÖYLERDE''

Söz isteyen bir üretici Bakan Yumaklı’ya birtakım sorular yöneltti. ''Köylerde genç kalmadı'' ifadesiyle isyanını ifade eden üretici, “İki gün önce Bursa Gemlik Limanı’na Ukrayna’dan mısır geliyor. Bu, çiftçilerin ayağına kurşun sıkmak. Niye geliyor? Bize niye destek vermiyorsunuz? Köyler boşalıyor Sayın Bakanım. Genç kalmadı köylerde. Herkes 60-65 yaşında'' diye konuştu.

Üreticinin bahsettiği mısırı ithalatını araştıracağını belirten Yumaklı, “Buna bakacağım, neden gelmiş. Ben Eskişehir’e geldiğim zaman bunları yüz yüze de konuşuruz. Köylerin boşalması dünyanın da yanıtını aradığı bir durum. Gemlik konusuna da mutlaka bakacağım” dedi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.