Üretimde Norveç'e rakip olduk: Bu işi yapmak isteyene devletten yüzde 50 hibe

Üretimde Norveç'e rakip olduk: Bu işi yapmak isteyene devletten yüzde 50 hibe

Samsun, Türk somonu üretiminde bir dünya markası haline geldi.

Samsun’da, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yürütülen "Kırsal Kalkınma Destekleri Tarıma Dayalı Ekonomik Yatırım Projeleri" kapsamında, kentte tarımsal sanayiye yatırım yapmak isteyen 13 yatırımcının projeleri kabul edildi.

Samsun, ’Türk somonu’ üretiminde dünya markası haline geldi

YÜZDE 50 HİBE DESTEĞİ VERİLDİ

Hibe sözleşmelerinin imzalanması sürerken, su ürünleri alanında yatırımda bulunmak isteyen özel bir şirket ile Tarım ve Orman İl Müdürlüğü arasında yüzde 50 hibe desteğiyle hibe sözleşmesi imzalandı.

İmza töreninde konuşan İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Sağlam, “Su ürünleri sektöründe ilimiz, ülkemiz genelinde hem yetiştiricilik hem de su ürünleri sanayisi açısından önemli bir konuma sahip. Özellikle Türk somonu üretiminde bölgemiz bir dünya markası haline geldi.” dedi.

Samsun, ’Türk somonu’ üretiminde dünya markası haline geldi

Sağlam, sözlerine şu şekilde devam etti:

“Her geçen gün önemi çok daha artan sektörün sanayi alt yapısının da güçlendirilmesi gerekiyor. Bu sebeple firmamıza ait su ürünleri yetiştiricilik tesisinde; teknoloji yenileme ve modernizasyon çerçevesinde yapılacak proje ilimiz, yöremiz, ülkemiz ve dünya su ürünleri sektörüne önemli bir katkı sunacak”

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.