Üzerine yıldırım düşen köpekler telef oldu

Üzerine yıldırım düşen köpekler telef oldu

Ankara'nın Çankaya ilçesinde, Konutkent Mahallesi'nde bulunan boş arazide sabah saatlerinde 6 sahipsiz köpek ölü olarak bulundu.

Olay, sabah erken saatlerde 2942'nci Cadde kenarındaki boş arazide meydana geldi. Çevre sakinlerinin ihbarı üzerine bölgeye İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri ile belediye görevlileri sevk edildi. Aynı zamanda bölgedeki hayvanseverler de olay yerine gelerek görevlilerden bilgi aldı.

İlk incelemelerde, vücutlarında yanık izleri bulunan 6 sahipsiz köpeğin dün akşam saatlerinde bölgeye düşen yıldırım nedeniyle öldüğü tespit edildi. Köpeklerin kesin ölüm nedenlerinin belirlenmesi için hayvanların laboratuvara götürüleceği bildirildi.

Hayvansever Mine Haktanır, yaklaşık 10 yıldır bölgedeki hayvanlara gönüllü olarak bakım yaptığını belirterek, durumu değerlendirdi: "Zehirlenme olduğunu düşünmüyoruz. Belediye görevlileri de zehirlenme vakalarını çok yakından bildikleri için bu olasılığı düşünmüyor. Bir yanık vakası olduğu düşünülüyor. Dün akşam yağmurda yıldırım düşmüş olabilir. Köpeklerden bir tanesinin dişleri tele takılı olarak bulunmuş. O çarpılırken, diğerleri de ona can havliyle dokundukları için ölmüş olabilirler. Detaylı bilgileri İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü'nün sağlayacağını bekliyoruz."

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.