Uzmanı uyardı: Grip ve Kovid-19 vakaları artışta!

Uzmanı uyardı: Grip ve Kovid-19 vakaları artışta!

Kulak Burun Boğaz Uzmanı Prof. Dr. Murat Cem Miman, son dönemlerde grip ve Kovid-19 vakalarının artışta olduğunu söyledi. Vatandaşları dikkatli davranmaları konusunda uyaran Prof. Dr. Miman, maske kullanılmasına dikkat çekti.

Kulak Burun Boğaz Uzmanı Prof. Dr. Murat Cem Miman, grip ve Kovid-19 vakalarına ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu. Son dönemlerde üst solunum yolu rahatsızlıklarında artışa geçtiğini söyleyen Prof. Dr. Miman, maske kullanılmasına yönelik vatandaşları uyardı.

Grip ve Kovid-19 vakalarının yaygınlaştığını belirten Kulak Burun Boğaz Uzmanı Prof. Dr. Murat Cem Miman, değişen havaların da riski arttırdığı açıklamalarında bulundu.

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Medical Point Hastanesi Kulak Burun Boğaz Uzmanı Prof. Dr. Murat Cem Miman, son zamanlarda artan üst solunum yolu enfeksiyonlarına ilişkin bilgi verdi. Prof. Dr. Miman, "Geçmiş senelerde aralık ayı kış mevsimiydi ancak küresel ısınmayla birlikte aralık ayını artık sonbaharın sonu gibi düşünüyoruz. Havaların iyi gitmesi veya çok değişkenlik göstermesi, insanların gribe ya da nezleye yakalanma riskini artırıyor. Bize başvuran vakaların çoğunluğunu artık üst solunum yolu enfeksiyonu ve grip-nezle vakaları oluşturuyor. Covid-19 virüsü de diğer viral üst solunum yolu enfeksiyonlarına katıldı. Grip ya da nezle vakaları bu dönemde Covid-19 da dahil olmak üzere yaygınlaştı" dedi.

 

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.