Uzmanı uyardı: Kronikleşen ağrıları hafife almayın

Uzmanı uyardı: Kronikleşen ağrıları hafife almayın

Uzmanı kronik ağrılarla kendini belli eden o hastalığa karşı vatandaşları uyardı.

Gündelik yaşantıda sık sık kas ya da eklem ağrıları yaşabiliyor. Vatandaşların birçoğu bu ağrıların günlük hayatından temposundan kaynaklanan ağrılar olduğunu düşünse de altta yatan neden o kadar da masum olmayabiliyor. Yaşam kalitenizi düşüren bu ağrılar ihmal edilerek doktora gidilmediği takdirde ciddi sağlık problemleriyle karşılaşmanıza sebep oluyor.

agr.jpg


Konuyla ilgili olarak açıklamalarda bulunanRomatoloji Uzmanı Dr. Şule Ketenci Ertaş, artrit hastalığı ile ilgili bilgiler vererek, “Artrit eklemlerde ağrı, kızarıklık, şişlik ve hareket kısıtlılığı ile giden bir durumdur. Tek başına bir hastalık değil. Kronik romatizmal hastalıkların bir bulgusu olacağı gibi grip, kovid ve enfeksiyonlar sonrasında gelişebilen ve geçici olabilen artrit türleri var” ifadelerini kullandı.

SEMPTOMLARI NELER?
Ertaş, hastalığın belirtilerine ilişkin “Artrit eklemlerde ağrı, kızarıklık, şişlik ve hareket kısıtlılığı ile kendini belli eder. Tek başına bir hastalık değildir. Kronik romatizmal hastalıkların bir bulgusu olacağı gibi grip, kovid ve enfeksiyonlar sonrasında gelişebilen ve geçici olabilen artritler varFakat romatizmal hastalıklarla ilişkili olan artritler, kronik artritlerdir.'' şeklinde konuştu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.