Vedat Işıkhan'dan asgari ücret açıklaması: "Süreç erken başladı"

Vedat Işıkhan'dan asgari ücret açıklaması: "Süreç erken başladı"

2025 yılı asgari ücret ve emekli maaşları ne kadar olacağı gündemdeki yerini korurken Ak Partili isimlerden açıklamalar geldi.

2024 yılında emekli olacakların, 2025 yılında emekli olacaklardan yüzde 30 daha fazla maaş alacağı yönündeki iddialar gündemi meşgul ediyor. AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, konuya dair analizlerin yapıldığını belirtirken, “Henüz net bir rapor almadık,” dedi. Güler, maaş artışının hangi kesimleri nasıl etkileyeceğine dair belirsizliklerin sürdüğünü ifade etti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ise asgari ücretle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Işıkhan, asgari ücret sürecine erken başladıklarını vurgulayarak, “Cumhurbaşkanımızın talimatları doğrultusunda vatandaşların hayat standartlarını yükseltmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz,” dedi.

Aralık ayında işçi ve işveren temsilcileriyle görüşmelerin başlayacağını belirten Işıkhan, asgari ücreti belirleyecek sürecin kapsamlı bir istişare ile yürütüleceğini ifade etti. Ayrıca, asgari ücretin nominal olarak 90 katına çıkarıldığını ve desteklerin artırıldığını ifade etti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.