Vergi düzenlemesinde iddialar için son noktayı koydu! "Spekülasyondan öteye geçmeyecek"

Vergi düzenlemesinde iddialar için son noktayı koydu! "Spekülasyondan öteye geçmeyecek"

Son günlerde yeni vergilerle ilgili tartışmalara Cevdet Yılmaz'dan dikkat çeken açıklama geldi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, bu konudaki iddialarla ilgili net bir açıklama yaparak spekülasyonlara yol açacak yorumlardan kaçınılması gerektiğini vurguladı.

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın vergi reformu çalışmaları çerçevesinde yeni vergi önerilerinin değerlendirildiğini belirten Yılmaz, geçmiş yıllarda yapılan istişareler sonucunda vergi adaletini güçlendirmeyi hedefleyen doğrudan vergilerin payının artırılmasının önemli bir öneri olduğunu ifade etti.

1686889567138-new-project-19.pngBu politikanın geçen yıl Orta Vadeli Program'da yer aldığını ve kamuoyuyla paylaşıldığını hatırlattı.

Yılmaz, teknik çalışmaların sonuçlanmasının ardından Meclis'e sunulacak vergi düzenleme taslaklarının bu politikayı yansıtacağını ve bu aşamada çeşitli alternatiflerin değerlendirildiğini belirtti.

vergi-beyannameleri-icin-son-gun-1b61ffc5.jpgAncak resmi bir teklif niteliği kazanmadan yapılan yorumların spekülasyondan öteye geçmeyeceğini vurgulayarak, haber kaynaklarının ve yetkili olmayan kişi veya kurumların yorumlarına itibar edilmemesi gerektiğini ifade etti.

turkiye-vergi-rekortmenleri-belli-oldu-iste-o-isimler-62qc.webpEkonomik dengelemelerle ilgili olarak da değerlendirmelerde bulunan Yılmaz, vergi tedbirleri ve harcama politikalarıyla mali dengelerde iyileşme sağlanacağını ve bu durumun dezenflasyon sürecini destekleyeceğini, kamu harcamalarının daha sağlıklı kaynaklarla finanse edilmesinin mümkün olacağını dile getirdi. Ayrıca, bütçe açığının milli gelire oranının düşürülmesi ve döviz ihtiyacının azalması gibi konuların da önemli gelişmeler olduğunu belirtti.

1072296315-247-0-2978-2048-1920x0-80-0-0-d31e1bce128513e8d7c7d3c20a82c6d2.jpgSon olarak, büyüme, ihracat artışı ve istihdamın korunması hedefiyle devam eden politikaların önemine değinen Yılmaz, bu çerçevede güncellenecek Orta Vadeli Program'ın rakamsal değerlerinin dünyadaki ve ülkedeki gelişmelere bağlı olarak yeniden şekillendirileceğini ve katılımcı bir yaklaşımla tüm tarafların görüşlerinin değerlendirileceğini belirtti.

vergi.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.