Vergi oranları yüzde 60 artırıldı! Bugün itibariyle başladı

Vergi oranları yüzde 60 artırıldı! Bugün itibariyle başladı

Alışverişlere ilişkin vergi düzenlemesi bugün yürürlüğe girdi. Vergi oranları yüzde 60 artırıldı.

Yurt dışı alışverişlerine ilişkin yeni düzenlemeler yürürlüğe girdi. Artık kargo yoluyla yurt dışından gümrüksüz alışveriş sınırı 30 euroya düşürüldü ve gümrük vergileri artırıldı.

Avrupa Birliği’nden (AB) gelen siparişlerde vergi oranı yüzde 30’a, diğer ülkelerden gelen siparişlerde ise yüzde 60’a çıkarıldı.

Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle Resmi Gazete’de yayımlanan düzenlemeye göre, 4458 sayılı Gümrük Kanunu’nda değişiklik yapıldı ve yurt dışından getirilen eşyalar için maktu vergi oranları güncellendi.

vergi-yuku-2.jpg

YÜZDE 60 YÜKSELTİLDİ

Buna göre, posta veya hızlı kargo yoluyla yurt dışından getirilen ürünlerin alışveriş limiti 150 eurodan 30 euroya düşürüldü. Bu düzenlemeyle birlikte, 30 euroyu aşan yurt dışı e-ticaret alışverişleri gümrük işlemlerine tabi olacak.

Gümrük vergilerinde yapılan değişiklikle, Avrupa Birliği ülkelerinden gelen kargolarda vergi oranı yüzde 18’den yüzde 30’a, AB dışı ülkelerden gelen kargolarda ise yüzde 30’dan yüzde 60’a yükseltildi.

vergi-yuku-2.jpg

Ayrıca, 4760 sayılı Özel Tüketim Vergisi Kanunu’na ekli IV sayılı listede yer alan ürünlerde ise ek olarak yüzde 20 oranında tek ve maktu vergi uygulanacak.

Kişisel olarak yurt dışından ürün getirenler, bu düzenlemelerden etkilenmeyecek ve herhangi bir tarifeye tabi olmayacak.

86779655761-783-vergi-dilimleri-1.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.