Çin hurması olarak da bilinen hünnap, sağlığa olan faydalarıyla dikkat çeken bir meyve olarak biliniyor. Kilosu 80 ile 125 TL arasında değişen hünnap, dünya genelinde yaygın olarak tüketiliyor, özellikle Japonya ve Çin’de bolca tüketilen bir meyve.
Türkiye’de ise Ege, Marmara ve Akdeniz bölgelerinde yetiştirilen hünnap, sindirimden kas ve kemik sağlığına kadar pek çok fayda sağlıyor.
KALP SAĞLIĞINDAN SİNDİRİM SAĞLIĞINA KADAR İYİ GELİYOR
Eskişehir’de uzun yıllardır aktarlık yapan Metin Ağılönü, hünnap meyvesinin insan sağlığı üzerindeki olumlu etkilerine dikkat çekti. Ağılönü, Güney Asya’ya özgü olan bu meyvenin artık dünya çapında yaygın hale geldiğini belirtti.
Hünnap büyük çiçekli çalılar veya ağaçlarda yetişiyor ve sağlık açısından oldukça önemli bir meyve. Kalp sağlığı, sindirim sistemi, bağışıklık sistemi, kas kontrolü, diş ve kemik sağlığı gibi pek çok alanda faydalı olan hünnap, doğal bir şifa kaynağı olarak kabul ediliyor.
SAĞLIKLI BESLENME DOSTU
Yüksek lif içeriği ve düşük kalorisiyle sağlıklı bir atıştırmalık olan hünnap, özellikle C vitamini ve antioksidan özellikleriyle bağışıklığı güçlendiriyor. Ayrıca makul miktarda potasyum içermesi, kas kontrolünde de etkili olmasını sağlıyor. Hünnap, vücuda enerji sağlayan doğal bir şeker kaynağı olmasıyla da dikkat çekiyor.
Düzenli ve yeterli miktarda tüketildiğinde hünnap, kalp ve sinir sistemi sağlığını koruyor, cilt sağlığını destekliyor ve kas, diş, kemik sağlığını güçlendiriyor. Enerji veren yapısıyla da doğal bir enerji kaynağı olarak öne çıkıyor.