Yamaç paraşütü yarışması başladı

Yamaç paraşütü yarışması başladı

Tokat'ta yamaç paraşütü mesafe yarışması başladı.

Tokat'ın bin 600 metre yükseklikteki Topçam Yaylası'nda düzenlenen Recep Yazıcıoğlu XC Open Tokat Yamaç Paraşütü Mesafe Yarışmaları başladı. Tokat Valiliği, Tokat Belediyesi, Tokat Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Tokat İl Özel İdaresi ve Türkiye Hava Sporları Federasyonu'nun işbirliğiyle gerçekleştirilen yarışma, yerli ve yabancı pek çok sporcuyla renkli bir etkinliğe dönüştü.

Yarışmaya 30 yabancı, 72 yerli ve 8 milli sporcu olmak üzere toplamda 128 sporcu katıldı. Açılış törenine Tokat Valisi Numan Hatipoğlu, Tokat Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu ve diğer protokol üyeleri de katılarak start verdi.

Tokat Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu, açılış konuşmasında doğa sporlarına olan ilgisini vurgulayarak, "Doğa sporları aşığı bir babanın evladı olarak, Tokat Belediye Başkanı olduğum günden itibaren benim de doğa sporlarına büyük bir ilgim var. Bu tarz etkinliklerin en önemli amacı, bulunduğu ili tanıtmak. Şu anda 110 sporcuyla XC Open Recep Yazıcıoğlu Yamaç Paraşütü etkinliğini gerçekleştiriyoruz. Bu etkinlikleri ilerleyen yıllarda daha da artıracağız. Amacımız hem spora destek olmak, gençlerimize örnek teşkil etmek hem de Tokat'ımızın tanıtımına büyük bir katkı sağlamak" dedi.

Açılış töreninin ardından yarışmacılara bölge ve hava durumu hakkında bilgi verildi ve yarışmacılar sırayla havalanarak en uzun mesafe rekorunu kırmaya çalıştılar. Yarışma, pazar günü yapılacak bireysel ve takım puanlarının hesaplanmasının ardından sonuçlanacak ve dereceye giren sporcular ödüllerini alacaklar.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.