Yangınlara karşı uyarı yapıldı

Yangınlara karşı uyarı yapıldı

Muğla Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey, yangın riskine dair önemli uyarılarda bulundu.

Muğla'nın Bodrum ilçesinde basın mensuplarıyla bir araya gelen Karacabey, yangın söndürme helikopterlerinin bulunduğu alanda basın açıklaması yaptı. Yangınların her mevsimde çıkabileceğini belirten Karacabey, özellikle yaz aylarında sıcaklığın artmasıyla birlikte yangın riskinin daha da yüksek olduğunu ifade etti. Bu dönemde bütün ekiplerin ve güçlerin seferber edildiğini belirten Karacabey, Meteoroloji tarafından yapılan uyarıları anlık olarak takip ettiklerini ve bu doğrultuda önlemler aldıklarını dile getirdi.

Karacabey, özellikle vatandaşların dikkatli olmaları gerektiğini vurguladı. Orman içerisinde ateş yakılması ve izinsiz alanlara girilmesinin yangın riskini artırdığını belirten Karacabey, vatandaşların orman parklarını kullanmalarını ve 'Benim Ormanım' uygulamasını indirerek en yakın orman parklarını görmelerini tavsiye etti. Ayrıca, anız yakılması konusunda da uyarılarda bulunan Karacabey, yangınların çoğunun insan kaynaklı olduğunu hatırlattı ve vatandaşlardan bu konuda dikkatli olmalarını istedi.

Orman Genel Müdürü, orman yangınlarının önlenmesi için büyük çaba harcandığını ve 1069 noktada orman ekiplerinin bulunduğunu belirtti. Yangın söndürme ekiplerinin gücü ve sayısına da değinen Karacabey, yangınların bir an önce söndürülmesi için çalışmaların sürdüğünü dile getirdi. Ayrıca, anayasa gereği yangın sonrası alanların en geç bir yıl içinde ormanlaştırıldığını ve ülkedeki yangın sonrası alanların tamamının orman haline geldiğini belirtti. Bu uygulamanın dünya standartlarına göre ileri bir adım olduğunu vurgulayan Karacabey, yangın sonrası alanların bir başka amaçla kullanılmadığını ifade etti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.