Yapay zeka kendini aştı! Artık ölüm tarihini bile hesaplıyor

Yapay zeka kendini aştı! Artık ölüm tarihini bile hesaplıyor

Yapay zeka sınırları aşmaya devam ediyor. Yeni çıkarılan uygulama insanların ölüm tarihini hesaplıyor.

Yapay zeka teknolojisi, hayatımıza hızlı bir giriş yaptıktan sonra şimdi de insan ömrü hakkında dikkat çekici tahminler sunmaya başladı. İnsanları daha uzun yaşamaya teşvik etmek amacıyla geliştirilen bir uygulama, bireylere ölüm tarihi tahmini yaparak kullanıma sunuldu.

Söz konusu uygulama, insanları sağlıklı yaşam değişikliklerine yönlendirmek için ölüm faktörlerini hesaplıyor. Amaç, kullanıcıları hayatlarında anlamlı değişiklikler yapmaları konusunda uyarmak olduğu kaydedildi.

Uygulamanın kurucusu Brent Franson, “Günümüz dünyasında sağlık hizmetleri genellikle reaktiftir, yalnızca sorunlar ortaya çıktığında ve genellikle çok geç müdahale edilir” dedi. Franson, Ölüm Saati’nin kullanıcıları sağlıklı yaşam ipuçları ile donatarak daha uzun ve sağlıklı bir yaşam sürmeleri için teşvik ettiğini belirtti.

yapay-zeka-ve-makine-ogrenimi-teknolojisi-gelismeleri.jpg

Kullanıcılar, kan testleri ve genetik taramalar gibi kişisel sağlık bilgilerini uygulamaya yükleyebiliyor. Yapay zeka, bu verileri analiz ederek bireylere özel bir 'uzun ömür planı' oluşturuyor.

UYGULAMA İÇİN 40 DOLAR ÖDEMENİZ GEREKİYOR

Kullanıcılar, kolesterol seviyeleri gibi biyolojik faktörlerin yanı sıra uyku düzeni, ruh sağlığı ve günlük hareketlilikleri hakkında sorulara yanıt veriyor. Ayrıca, diyet, fiziksel aktivite, sigara içme alışkanlıkları ve sosyal yaşam da değerlendiriliyor.

artificial-intelligence-ai-robot-finger-making-contact-with-human-hand.jpg

Ölüm Saati, 18 Eylül'de resmi olarak piyasaya sürüldü. Uygulama aracılığıyla ölüm tarihinizi ücretsiz olarak öğrenebiliyorsunuz. Ancak sağlık iyileştirmeleri ve potansiyel ölüm tarihini ertelemek için sunulan 'Uzun yaşam planı' için yıllık 40 dolar ödemeniz gerekiyor.

Sosyal medyada, uygulamanın bazı kullanıcılar tarafından ürkütücü bulunduğu, bazılarının ise bunu iyi bir motivasyon aracı olarak gördüğü yorumları yapıldı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.