Yapı Kredi Bankası satılıyor: Yeni sahipleri herkesi şaşırttı

Yapı Kredi Bankası satılıyor: Yeni sahipleri herkesi şaşırttı

Koç Holding Türkiye’nin en ünlü bankaları arasında yer alan Yapı ve Kredi Bankası'nın satıldığı yönündeki iddialara yanıt verdi.

Koç Holding yapıtlığı yazılı açıklama ile Birleşik Arap Emirlikleri'nin en büyük bankası First Abu Dhabi Bank'ın Yapı Kredi'yi satıldığı yönündeki iddialara yanıt verdi.

dasfasfasfasf.jpg

Koç Holding’den yapılan açıklamada söz konusu satışa ilişkin görüşmelerin sürdüğü ancak açıklama yapılacak bir nitelikte bir gelişmenin olmadığının altı çizildi. Yapı Kredi, hisseleri satış iddiaları sonrası ise borsada tavan oldu.

Koç Holding'den yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Basın-yayın organlarında, bağlı ortaklığımız Yapı ve Kredi Bankası A.Ş.'de (YKB) sahip olduğumuz payların satışına yönelik görüşmelerin son aşamaya geldiğine dair haberler çıkmıştır. Bilindiği üzere holding şirketi olarak portföyümüz ile ilgili gündeme gelebilecek alternatiflerin değerlendirilmesine yönelik olarak, ilgili taraflarla görüşmeler yapılabilmektedir. Medyaya yansıyan konuyla ilgili olarak da benzer nitelikte ön görüşmeler devam etmekle birlikte, Sermaye Piyasası Kurulu'nun II-15.1 Özel Durumlar Tebliğ kapsamında kamuya açıklama yapılmasını gerektirecek nitelikte bir gelişme bulunmamaktadır. İşbu açıklama yatırımcılarımızdan gelen sorular üzerine yapılmıştır."

8 MİLYAR DOLARA SATILACAK

Prof. Dr. Şenol Babuşçu sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklama ile Koç Holding bünyesindeki Yapı Kredi Bankası'nın hisselerinin First Abu Dhabi Bank'a satış için ileri aşama görüşmelerine başladığını öne sürdü.

Babuşcu, anlaşma sağlanması halinde satış işlemin 8 milyar dolar seviyelerinde gerçekleşebileceğini belirtti.

5456.png

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.