Yayla konvoyuna saldırdılar: 20 yaralı

Yayla konvoyuna saldırdılar: 20 yaralı

Iğdır'ın Tuzluca ilçesine bağlı Karabulak köyünde yaylaya çıkan bir konvoy, iddiaya göre Abbasgöl köylüleri tarafından saldırıya uğradı ve olayda 29 kişi yaralandı.

Iğdır'ın Tuzluca ilçesine bağlı Karabulak ve Abbasgöl köyleri arasındaki yıllardır süren yayla anlaşmazlığı bu yıl da şiddet olaylarına dönüştü. Alınan bilgilere göre, aralarında kadın, çocuk ve yaşlıların da bulunduğu Karabulak köyüne ait konvoy, mahkeme kararına rağmen kolluk kuvvetlerinin gözetiminde yaylaya doğru ilerlerken silahlı saldırıya uğradı.

Saldırıda biri ağır olmak üzere toplam 20 kişi yaralandı. Görgü tanıklarının ifadelerine göre, Karabulak köylüleri mahkeme kararı doğrultusunda yaylaya gitmekteydi. Ancak Abbasgöl köylülerinin silahlı saldırısı sonucu konvoyda büyük bir panik yaşandı. Yaralılardan durumu ağır olan bir kişi hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.

Olay yerinde geniş güvenlik önlemleri alan jandarma ekipleri, saldırının ardından incelemelerine başladı. Köylüler tarafından cep telefonuyla çekilen görüntülerde, güvenlik güçlerinin karşıdan ateş açan köylülere karşılık verdiği görülüyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.