Yaz havası geri dönüyor! Yağışlar Türkiye'yi terk edecek

Yaz havası geri dönüyor! Yağışlar Türkiye'yi terk edecek

Yurt genelinde etkili olan yağışlı havalar yerine tekrar yaz havasına geri bırakacak.

Türkiye, son günlerde serin ve yağışlı havayla sonbahar atmosferine girdi. Hafta boyunca devam eden yağışların, pazar günü tüm yurtta etkili olması bekleniyor.

Dışarı çıkmayı planlayanlar, "Pazar günü hava nasıl olacak?" sorusunu merakla soruyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün 22 Eylül tarihli raporuna göre, ülke genelinde hava durumu çok parçalı ve bulutlu olacak.

thumbs-b-c-9d4bbd56ace1ceeb33653b7143b5282d.jpg

6 İLE SARI KODLU UYARI GELDİ

İç kesimlerde ve Güneydoğu Anadolu'da sıcaklıkların 5 derece kadar düşmesi öngörülüyor. Pazar günü genel olarak parçalı ve çok bulutlu bir hava hakim olacak.

Yağışların özellikle Doğu Akdeniz, İç Anadolu’nun güney ve doğusu, Batı Karadeniz'in kıyı kesimleri, Orta Karadeniz, Doğu Anadolu’nun güney ve batısı, Güneydoğu Anadolu, Giresun, Trabzon, Gümüşhane, Bayburt, Muş çevreleri ile Ankara ve Kırıkkale'nin güney, Erzurum'un batısında kuvvetli olması bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, özellikle su baskınları, heyelanlar ve taşkınlar gibi olumsuz durumlar için 6 ilde sarı kodlu uyarı yaptı. Bu iller Trabzon, Adana, Osmaniye, Kahramanmaraş, Gaziantep ve Hatay olarak belirlendi.

YAZ HAVASI GERİ GELİYOR

Yağışlı havaların 25 Eylül Çarşamba günü Türkiye'yi terk etmesi bekleniyor. Ardından sıcaklıkların 30 derecelere yaklaşarak yaz günlerini hatırlatacağı tahmin ediliyor. Afrika'dan gelen sıcak hava dalgasıyla birlikte daha sıcak günler yaşanma olasılığı da bulunuyor.

64be53d086b2441f3ce406ff.webp

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.