Yaza damgasını vuracak albüm: "Can Dadaşım"

Yaza damgasını vuracak albüm: "Can Dadaşım"

Erzurumlu türk halk müziği sanatçısı ülkü eyupoğulları, yeni albümüyle yaz dönemine hazırlanıyor.

Erzurumlu Türk Halk Müziği sanatçısı Ülkü Eyupoğulları, "Can Dadaşım" adlı yeni albümüyle yaz dönemine giriş yapmaya hazırlanıyor. Sanatçı, bu albümde yer alan ve memleketi Erzurum’un tarihi mekanlarında çekilecek olan "Can Dadaşım" türküsüne güzel bir klip çekeceğinin müjdesini verdi.

Emniyet mensubu bir babanın kızı olarak Sivas'ta doğan Eyupoğulları, çocukluğundan itibaren ailesinin müzikle iç içe olan yaşam tarzı sayesinde bu sanata ilgi duydu. Babası, amcası ve halalarının bağlama çalıp türküler söyledikleri ortamlarda büyüyen sanatçı, eğitim hayatı boyunca müzikle ilgili yarışmalarda dikkat çekti. 2012 yılında babasının vefatı sonrası İstanbul Maltepe Musiki Okulu'nda eğitimine devam eden Eyupoğulları, aynı zamanda çeşitli TV kanallarında programlar yaptı.

aw230441-03-1.jpg

2016 yılında ilk albümünü piyasaya süren sanatçı, sonraki yıllarda "Hazalım" ve "İmkansızım" gibi single çalışmalarıyla müzikseverlerin beğenisini kazandı. 2019 yılında Seyhan Müzik etiketiyle piyasaya sürdüğü ve gelirini şehit çocuklarının eğitimine bağışladığı çalışmanın ardından, 2023 yılında anonim bir eser olan "Tak Tak" türküsüne yeni bir yorum getirdi.

Ülkü Eyupoğulları, 2024'ün ilk aylarında kendisine ait üç yeni eseri piyasaya sürmeye hazırlanıyor. Ayrıca, "Can Dadaşım" türküsüyle Erzurum'un kurtuluşunun 106. yıl dönümü etkinliklerinde sahne aldı. Sanatçı, bu önemli günde türküyü hemşerileriyle birlikte seslendirmenin gururunu yaşadı ve yakında Erzurum'da çekilecek olan klibin müjdesini verdi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.