Yazar Azra Kohen’den skandal Filistin sözleri! Sosyal medyada infial yarattı

Yazar Azra Kohen’den skandal Filistin sözleri! Sosyal medyada infial yarattı

Fi, Çi, Pi, Gör Beni gibi kitapları bulunan yazar Azra Kohen, skandal Filistin açıklamalarında bulundu. Sözleri tepki topladı.

İsrail’in Filistin saldırıları ayyuka çıkmışken, yazar Azra Kohen’den büyük bir tepki toplayan açıklamalar geldi. Birçok ünlü isim Filistin’e destek mesajları atarken ünlü yazardan gelen skandal Filistin eleştirisi sosyal medya linçini de beraberinde getirdi. Kohen, Filistinlilerin çocuklarını bomba bölgesine videolarını çekmek için koyduklarını ifade eden paylaşım yaptı.

1039673899-0-0-1280-720-1920x0-80-0-0-2f1fe8e214da1adbb212e8f047673cca.jpg

“YAVRUSUNU YEM EDEN KİMSE YAŞAMI HAK ETMİYOR”

İsrail ve Filistin arasında yaşanan sıcak gelişmelerin üzerine ülkede birçok kişi Filistin halkının yaşadıklarını sosyal medya üzerinden paylaşmaya ve konuya dikkat çekmeye çalışıyor.

Ünlü isimler, İsrail’in Filistin saldırıları ile alakalı tepki mesajları vermeyi sürdürüyor. Oysa ünlü yazar Azra Kohen, sosyal medyada yazdıklarıyla Filistin’i sert şekilde eleştirdi. Bu durum, sosyal medyada en çok konuşulanlar arasına girdi. Yazara her platformdan yağmur gibi tepki yağdı.

Kohen, şu ifadeleri kullandı:

“Kendi yavrusunu bombanın atılacağı megafonla 3 saat önceden duyurulan ve bas bas çağırılan yere götürüp bombanın atılacağı yere oturtup köşeye geçip videosunu çekebilecek içerikte olan herkesin yok olmasını diliyorum! Ve o çocukların kurtarılması için her gün dua ediyorum onları bomba bölgesine videolarını çekmek için koyan o iğrenç yaratıklardan kurtarılmaları için. Yavrusunu koruyamayan yem eden hiçbir kimse yaşamı hak etmiyor!"

azra-kohen.jpg

“İSRAİL’İN SAVUNMASINI VE FİLİSTİN’E NEDEN YARDIM EDİLMEDİĞİNİ ANLAYABİLİYORUM”

Yazar, geçmişte de iki devlet arasında yaşanan saldırılarla ilgili görüşlerini paylaşmış, Filistin’i hedef almıştı. Kohen’in o sözleri de tepkilerin odağında oldu.

Kohen, geçmişte yaptığı bir paylaşımda Filistin’in de İsrail’in de davranışlarını yanlış bulduğunu, ama İsrail’in savunmasını anlayabildiğini söylemiş, ayrıca kimsenin neden Filistin’e yardım etmek istemediğini çok net görüp anladığını ifade etmişti. Kohen, o sözlerinde “ben de olsam ben de çocuğuma el uzatanın elini değil kafasını koparırım” ifadelerini kullanmıştı.

Sözlerinin devamında “Kendi çocuklarını kendilerine kalkan yapan ulus yok olmaya mahkumdur. Soyda ciddi problem var. Dünyanın başka hiçbir yerinde 'sadece çocuklar ölmüyor' çünkü onları aileleri koruyor Filistin dışında” demiş, tepkilerin odak noktası olmuştu.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.