Yazın bu besinleri tüketmeyin: Uzmanı uyardı!

Yazın bu besinleri tüketmeyin: Uzmanı uyardı!

Yaz aylarında beslenme rutinine ilişkin Diyetisyen Merve Kodal kritik açıklamalarda bulundu.

Güneş yüzünü iyice gösterdi hava sıcaklıkları artmaya başladı. sıcaklıkların artması ile birlikte vatandaşlar gündelik rutinlerinde bir çok şeyi değiştiriyor. Mevsim değişikliği ile birlikte beslenme rutiniinizin de bu değişikliği ayak uydurmasının önemli olduğunu vurgulayan uzmanlar bu kapsamda ciddi uyarılarda bulunuyor.

YAZIN BU BESİNLERİ TÜKETMEYİN
Beslenme rutininiz sağlığınıza direk olarak etki ettiğinden, mevsim değişiklikleri ile rutininizin örtüşmesi önem arz ediyor. Gündelik yaşantınızda ki birçok aktivite de odaklanma sorunu yaşamak, uykusuzluk,baş ağrısı gibi birçok faktör beslenme yetersizliginizle de karakterize olabiliyor.

Yaz aylarında beslenme rutinine ilişkin Diyetisyen Merve Kodal kritik açıklamalarda bulundu.

Kodal; Yaz aylarını dikkate alarak yaptığı açıklamada; Vücuttaki sodyum kaybını önlemek için tuzlu ayran, potasyum kaybı için bol sebze ve meyve, sıvı kaybı için de günlük 10-12 bardak su tüketilmesi gerektiğine dikkat çeken Merve Kodal, "Serinlemek için asitli veya gazlı içecekler yerine süt, ayran, taze sıkılmış meyve suları tercih edilmelidir. Yaz sıcaklığından en çok etkilenenler; çocuklar, hamileler, yaşlılar, kalp ve şeker hastalığı olan bireylerdir. Bundan dolayı bu gruptaki kişiler yaz aylarında beslenmelerine daha çok dikkat etmelidirler. Sıcak havalarda besinlerin bozulma riski artmakta ve besin kaynaklı zehirlenmelere sıkça rastlanmaktadır. Bu yüzden dışarıda ve açıkta satılan yiyeceklerin tüketiminden kaçınılmalı, çabuk bozulan potansiyel riskli besinler (et, yumurta, süt, balık vb.) açıkta bekletilmemeli ifadelerine yer verdi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.