Yemek yapmak için çoğu vatandaş ocakta pişirirken, bazıları da kolay yöntemi tercih ediyor.
Bu yöntemlerden biri de Airfryer. Son dönemlerde kullanımı giderek artıyor.
AİRFRER NEDİR
Yiyecekleri yağsız veya çok az yağ kullanarak kızartma yapabilen bir pişirme makinesidir.
Airfryer, pratik olsa da sağlıklı bir pişirme yöntemi olarak ta biliniyor.
Ama sağlık açısından yanlış biliniyor. Airfryer’in zararları neler? İşte tüm detaylar…
Airfryer, içinde yüksek ısıya maruz bırakılan yiyeceklerde akrilamid adı verilen bir madde oluşurken, bu konserojen olan maddenin kansere de neden olduğu biliniyor.
Bu yüzden pişirme süresini dikkatli bir şekilde ayarlamak gerekiyor. Yiyecekleri pişirmeden önce kabuklarını soyarsanız, akrilamid miktarını da azaltmış olursunuz.
AİRFRYER İLE HANGİ ÜRÜNLER PİŞİRİLİR?
Airfryer ile patates kızartması, tavuk, balık, sebzeler ve et ürünleri gibi besinleri pişirebilirsiniz.
AİRFRYER'İN YARARI NE?
Airfryer’in zararı olduğu kadar yararı da vardır. Yemekleri daha az yağlı ve kalorili hale getirebilen Airfryer, Yağsız veya çok az yağ kullanarak pişirme olanağı sağlar. Trans yağı da azaltırken, yiyeceklerin lezzeti ve kıvamını da sağlar.