Sosyal medyada açtığı yemek kanallarıyla ünlü olanların sayısı gün geçtikçe artıyor. Yemek ınfluencerlığına Türk ev hanimlari da yoğun ilgi gösteriyor. Farklı sosyal medya platformlarından gelir elde etmenin yaygınlaşmasıyla Farklı konseptler içeren bir çok kanalda yemek konusunda birbiriyle yarışmaya başladı son dönemde yemek kanallarına yeni bir gözdesi var kolay yapımı ve lezzetli tadıyla lor tatlısı..
MALZEMESİ EKONOMİK, YAPIMI ÇABUK
Son dönemlerde özellikle günlerde tercih edilen bu aslı ev hanimlari arasında paylaşım rekorları kırmaya başladı. aslında tatlının içeri içeri içeri içerisinde kimsenin bilmediği özel bir malzeme yok ancak yapımının kolay olması ve malzemelerin her evde kolaylıkla bulunabilecek ekonomik malzemeler olması tatlının tercih edilmesinin en önemli sebeplerinden biri olarak ön plana çıkıyor. Üstelik kolay yapımı sayesinde kalabalık sofralarda ve misafirlerin yoğun olduğu günlerde tercih etmek tatlı yaparken çok zaman harcamanız da önlüyor.
LOR TATLISI NASIL YAPILIR?
500 gram lor peyniri
1 su bardağı irmik
1 su bardağı toz şeker
2 adet yumurta
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 paket vanilin (isteğe bağlı)
Şerbet İçin:
3 su bardağı su
3 su bardağı toz şeker
YAPILIŞI
Önce şerbeti hazırlayın. Şeker ve suyu karıştırarak kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra limon suyunu ekleyin ve 10-15 dakika kadar kaynatmaya devam edin. Ardından ocaktan alıp soğumaya bırakın.
Hamur için, bir kaba lor peynirini alın. Üzerine irmiği, toz şekeri, yumurtaları, sıvı yağı ve isteğe bağlı olarak vanilini ekleyin.
Tüm malzemeleri güzelce karıştırın. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, avuç içinde yuvarlayarak şekil verin. İsterseniz üzerine ceviz veya hindistancevizi serpiştirebilirsiniz.
Şekil verdiğiniz hamurları yağlı kağıt serili tepsiye aralıklı bir şekilde dizin.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.