Yenibosna metrobüs durağında 75 günlük çalışmalar başladı

Yenibosna metrobüs durağında 75 günlük çalışmalar başladı

Yenibosna Metrobüs İstasyonu'nda bulunan yaya üst geçidinde başlatılan yenileme çalışmaları, İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından bugün itibarıyla başlatıldı.

İBB'nin duyurusuna göre, Yenibosna Metrobüs İstasyonu'ndaki yaya üst geçidinin yenileme çalışmaları için başlatılan bu süreç, Ankara istikametinde Güney Yanyol'un tek şeridi, D-100 Karayolu sağ şeridi; Edirne istikametinde ise Kuzey Yan yolun tek şeridi ile D-100 Karayolu sağ şeridinin kapatılmasını gerektirdi. Bu durum, bölgede trafik yoğunluğuna neden oldu ve sürücüler bazı zorluklar yaşadı.

Yaya üst geçidini kullanan sürücü Latif Şimşekler, yenileme çalışmalarının kaçınılmaz olduğunu ve geçidin çürümeye başladığını belirtti. Şimşekler, "Trafik etkileniyor elbette, ama yapılması gereken bir şeydi. Üst geçitte baya bir çürüme var. İstanbul gibi büyük bir şehirde hem yenileme yapılmalı hem de bu süreci sabırla geçirmeliyiz" şeklinde konuştu.

Başka bir sürücü olan Şenol Aslan ise, "Durumu gördüğünüz gibi, trafik oldukça yoğun. Ben burayı sürekli kullanıyorum, ilk defa bu kadar yoğunluk gördüm. Gerçekten sıkıntılı bir durum. Bu tür işler gece veya hafta sonları yapılırsa daha uygun olabilir. Yol daraldı ve Basın Ekspres yoluna kadar trafik var" dedi.

Muhammed Kılıçalp ise çalışmaların planlanandan daha uzun sürebileceğini belirterek, "Bu durumu kabul etmek zorundayız. Her gün Hadımköy'den mal dağıtarak Bakırköy'e gidiyorum ve tekrar geri döneceğim" şeklinde konuştu.

Metin Yüce ise, "Benim düşünceme göre, bu tür çalışmalar gece yapılmalı. Bu sıcakta insanlar bunu çekmek zorunda kalmamalı" yorumunda bulundu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.