Yenidoğan çetesinin ardından stent skandalı: Yaşlı hastalar ölüme terk edildi

Yenidoğan çetesinin ardından stent skandalı: Yaşlı hastalar ölüme terk edildi

Türkiye sağlık sektöründe yeni bir skandal daha patlak verdi.

"Yenidoğan çetesi"nin ardından şimdi de "stent çetesi" gündemde. Bu çetenin, yaşlı hastaların ölümlerine neden olduğu ve binlerce kişinin görme yetisini kaybetmesine yol açtığı iddia ediliyor.

Türkiye Gazetesi'nin haberine göre, Yetkililer, bazı hastanelerde yaşlı bireylerin gereksiz yere anjiyo ve stent gibi kritik ameliyatlara alındığını belirtiyor. Bu süreçte hastaların acil bir durumu olmadığı halde, hastane yönetimi ve doktorlar tarafından hasta yakınlarına acil müdahale gerektiği söylenerek operasyonlara zorlandıkları iddia ediliyor.

KİMLİK BİLGİLERİ İLE DOLANDIRICILIK

Söz konusu çetenin, vatandaşların kimlik bilgilerini kullanarak SGK’yı milyonlarca lira zarara uğrattığı ve sahte operasyonlar gerçekleştirdiği öne sürülüyor. Hastaneler, “ücretsiz göz muayenesi” adı altında insanları çekerek gereksiz tetkik ve tedavilere yönlendirdiği, bu durumun birçok hastanın kör olmasına neden olduğu bildiriliyor.

CİMER VE SOSYAL MEDYA İHBARLARI

Yaşanan skandallarla ilgili birçok ihbar CİMER ve sosyal medya üzerinden yapılırken, mağdurlar yaşadıkları olayları anlatmaya başladı. Hastanelerin pazarlama departmanlarının insanları “ücretsiz muayene” adıyla kandırarak kimlik bilgilerini ele geçirdiği belirtiliyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.