Yenidoğan skandalına karışan o hastaneye bebek dostu unvanı verilmiş

Yenidoğan skandalına karışan o hastaneye bebek dostu unvanı verilmiş

Türkiye’nin kanını donduran yenidoğan çetesi skandalı gündemdeki yerini koruyor. Gün yüzüne çıkan gerçeklerin ardından skandala karışan 10 hastanenin de ruhsatı iptal edildi. Çete üyesi 47 şüpheliden 22’si ise tutuklandı. Sosyal medyada olaya ilişkin tepkiler sürerken, konuyla ilgili çalışmalarda devam ediyor. Skandala karışan hastanelerden birinin aldığı unvan şaşkına uğrattı.

SGK‘dan günlük 8000 TL alabilmek için gözlerini dünyaya yeni açan bebeklerin hayatını karartan yeni doğan çetesi ile ilgili soruşturma sürüyor soruşturma kapsamında 47 şüpheliden 22’si tutuklandı. İddianamede yer alan ve Çete üyeleri arasında yapılan yazışmalar iste kan donduracak cinsten. Yazışmalarda bebekler için verilen ölüm talimatları görenleri dehşete düşürdü.
Soruşturmada 10 hastanenin adı geçiyor.

whatsapp-gorsel-2024-10-21-saat-10-56-41-d0fcb16d.jpg

Yaşanan gelişmeler ışığında adı skandala karışan ve ruhsatı iptal edilen rey hastanesi ile ilgili dikkat çeken bir detay daha ortaya çıktı.


Gazeteci Barış Terkoğlu konuyla ilgili olarak yazdığı köşe yazısında, Reyap Hastanesi'ne Sağlık Bakanlığı tarafından 'Bebek Dostu Hastane' unvanı verildiğini belirtti. Hastanenin sosyal medya hesabında 'Bebek Dostu Hastane' unvanı açıkça görülüyor. İlgili bölümde "Reyap Hastanesi'ne Sağlık Bakanlığı tarafından 'Bebek Dostu Hastane' unvanı verilmiştir" ifadesi yer alıyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.