Yerli ve yabancı turistler sahile akın etti

Yerli ve yabancı turistler sahile akın etti

Antalya'nın Alanya ilçesinde hava sıcaklığının 33 dereceye kadar yükselmesiyle yerli ve yabancı turistler, dünyaca ünlü Damlataş Plajı'na akın etti.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün Akdeniz bölgesinde hava sıcaklıklarının 30 derecenin üzerine çıkacağı yönündeki uyarısının ardından turizm kenti Alanya’da sıcak hava etkisini gösterdi. İlçede hava sıcaklığı 33 dereceye ulaşırken, deniz suyu sıcaklığı ise 24 derece olarak ölçüldü.

Sıcak havayı fırsat bilen yerli ve yabancı turistler plajlara akın etti. Damlataş Plajı, turistlerin en çok tercih ettiği yerlerden biri oldu. Plajda bazı vatandaşlar kum üzerinde güneşlenirken, bazıları da denize girerek serinledi.

Alanya’yı çok sevdiğini belirten Ayla Salgırboyu (48), "Altı aylığına eşimle birlikte geldik ve 5 yıldır buradayız. Alanya’ya sürekli geliyorduk ve burayı çok sevdiğim için burada kalmaya karar verdik. Bu yıl özellikle Avrupalı turistlerin sayısında artış var. Geçen yıl çok kötüydü, ancak bu yıl büyük bir hareketlilik var. Her şeyin çok güzel olacağına inanıyorum" dedi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.