Yeşil eriklerde tehlikeli madde tespit edildi ‘Marketlerden apar topar toplatılıyor’

Yeşil eriklerde tehlikeli madde tespit edildi ‘Marketlerden apar topar toplatılıyor’
O eriklerde 2 kat fazla madde tespit edildi. Harekete geçirilerek marketlerden apar topar kaldırılmasına karar verildi.

Sosyal medya hesabından Avrupa ve Türkiye’de gıda incelemesi yapan Inside Eat Türkiye, erikler üzerinde çıkan o maddeyi paylaştı.

Mevsiminin gelmesi ile birlikte erik vatandaş tarafından en çok tercih edilen gıdalar arasına girdi. Tarlalardan toplanarak market ve pazar raflarında yerini alan erik meyvesi ile ilgili önemli bir olay yaşandı.

erik-degil-altin-3.webp

Avrupa Birliği Gıda Alarm Sistemi, Türkiye'den Almanya'ya ihraç edilen eriklerde izin verilen limitin 2,5 katı oranda Chlorothalonil maddesine rastladığını açıkladı. Inside Eat Türkiye’nin sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımda olayın detayları paylaşıldı.

CİDDİ YAN ETKİLERİ BULUNUYOR

Inside Eat Türkiye, Türkiye'den Almanya'ya ihraç edilmek istenen yeşil eriklerde izin verilen limitin 2,5 katı oranda Chlorothalonil maddesine rastlanılması üzerine ürünlerin market reyonlarında yapılan rutin analiz sırasında tespit edilip piyasadan toplatıldığını açıkladı.

5ec688a4c9de3d28381155b3.webp

Yeşil erikler market reyonlarından ve piyasadan toplatılırken üzerinde fazla bulunan Chlorothalonil maddesinin yan etkileri de ortaya çıktı. Tespit edilen maddenin yan etkileri arasında Baş ağrısı, Mide bulantısı, Solunum yolu tahrişi, Cilt, göz ve solunum sistemi üzerinde olumsuz etkileri bulunuyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.