Yılın ilk karı şehir merkezlerine düşüyor!

Yılın ilk karı şehir merkezlerine düşüyor!

Kış mevsimiyle birlikte yurdun yüksek kesimlerinde etkili olan kar, şehir merkezlerine de düşmeye başladı.

Doğu Anadolu bölgemiz başta olmak üzere birçok ilde etkisini gösteren kış mevsimi, etkisini göstermeye başladı. Ülkenin yüksek kesimlerini etkisi altına alan kar yağışları, şehir merkezlerine de düşmeye başladı. Tarihi kent olan Sivas da bugün beyaz gelinliğini giydi. Gece saatlerinde başlayan kar, etkisini artırarak tüm şehri beyaza bürüdü. 

Sivas''ta gece saatlerinde başlayan kar yağışı sabaha karşı etkisini artırdı. Etkili olan kar yağışı sonrası cadde ve sokaklar beyaza büründü. Mevsimin ilk karı ile buluşan tarihi kent meydanında ise kartpostallık görüntüler oluştu. Bazı vatandaşlar karın yağışını fırsat bilip bol bol fotoğraf çektirdi.

''ÇOCUKLUĞUMUZA DÖNÜYORUZ''

Cemal Cirit, kar yağışının ve kar manzarasının insana mutluluk verdiğinden bahsederek, “Sivas''ta uzun süre yaşayanlar kara alışıktır. Normalde bu mevsimde daha fazla kar olurdu ama bu senenin ilk karı bugün yağdı. Ben karı seviyorum ve karı görünce memnun oluyorum. Beyaz rengi saflığı ve güzelliği temsil eder ve kar manzarası insana mutluluk veriyor. Karı görünce çocukluğumuza dönüyor. Sivaslılar karı seviyor ve sonunda buluştuk karla” ifadelerini kullandı.

''KAR OLMAZSA HAYAT DURUR''

İhsan Ünsal, kar yağışıyla uyandığını ve çok sevindiğinden bahsederek, “Sivas''ta kar yağışını bekliyorduk, kar bereket ve inşallah daha bol kar yağışı bekliyoruz. Sabah karla uyandım ve çok sevindim, inşallah kar yağışı devam eder. Sivas bilindiği üzere kış memleketi ve kar olmazsa olmazı. Kar olmazsa Sivas''ta hayat durur, karsız Sivas''ı düşünemiyorum” dedi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.