Yıllarca para ödeniyordu artık ücretsiz oldu. Tek kuruş bile ödenmeyecek

Yıllarca para ödeniyordu artık ücretsiz oldu. Tek kuruş bile ödenmeyecek

Tatilcilere güzel haber geldi. Yıllarca para ödeniyordu artık tamamen bedava oldu. Tatilciler tek kuruş bile ödemeyecek.

Pek çok kişi için yaz tatili resmen başladı. Kuşadası Belediyesi, tatilcilere müjde niteliğinde bir karar aldı. Artık halk plajlarındaki şezlong ve şemsiyeler ücretsiz olacak.

Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel'in aldığı kararla, halk plajlarındaki şezlong ve şemsiye ücretleri kaldırıldı. Önceki dönemlerde bir şemsiye fiyatının 100 TL'ye yaklaşması halk tarafından büyük tepkiyle karşılanmıştı. Yapılan toplantı sonucunda halk plajlarında şemsiye ve şezlongların ücretsiz hale getirilmesine karar verildi.

ARTIK TAMAMEN ÜCRETSİZ OLDU

Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, Kıyı Ege Belediyeler Birliği’nin yeni encümen toplantısında, kentteki halk plajlarında başlattığı ücretsiz şezlong ve şemsiye uygulaması ile ilgili bilgi verdi. Ayrıca, plajların devralınması için izlenmesi gereken yasal süreç hakkında encümen üyelerini bilgilendirdi.

DİĞER BELEDİYELERE ÖRNEK OLMASI BEKLENİYOR

Kıyı Ege Belediyeler Birliği’nin yeni encümeni, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras başkanlığında İzmir’de toplandı. Toplantıda, Başkan Ömer Günel, Kıyı Ege Belediyeler Birliği Encümeni'nde bulunan belediye başkanlarına, Kuşadası'ndaki halk plajlarında başlatılan ve büyük memnuniyetle karşılanan ücretsiz şezlong ve şemsiye uygulamasının detaylarını anlattı. Ayrıca, plajların devralma sürecinde izlenmesi gereken yasal adımları da paylaştı. Bu uygulamanın diğer kıyı belediyelerine de örnek teşkil etmesi bekleniyor.

Alınan karar sonucunda, önceki dönemlerde Kuşadası'nda bulunan Dilek Yarımadası Milli Parkı’nda firmalar tarafından 2 şezlong ve 1 şemsiye için 200 TL talep edilmesi büyük tepki çekmişti. Artık vatandaşlar, halk plajlarında şezlong ve şemsiyeleri ücretsiz olarak kullanabilecekler. Bu kararın diğer kıyı belediyeleri için de öncü bir adım olması bekleniyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.