Yılların ünlü mobilya mağazası krize yenik düştü: Kapatma kararı aldı

Yılların ünlü mobilya mağazası krize yenik düştü: Kapatma kararı aldı

25 yıl boyunca ünlü tasarım mobilyaları ve renkli partilerle tanınan Wäscherei mobilya mağazası, kapanma kararı aldı.

Mağaza, kapatma kararını web sitesinde duyurdu. Yatırımcının son dakika teklifini geri çekmesi nedeniyle Wäscherei, Mexikoring'deki faaliyetlerine derhal son verdi.

Web sitesinde yapılan açıklamada, "25 yılı aşkın mobilya trendleri, parti atmosferleri ve unutulmaz karşılaşmaların ardından, Wäscherei Hamburg olarak kapanmak zorundayız. Bu durum bizi derinden üzüyor" denildi. Mağazanın iflas davası Ağustos ortasında açılacak ve depo satışı Eylül ortasında başlayacak.

Wäscherei, son aylarda birkaç büyük darbe aldı. 18 Nisan’da, mağazanın uzun süreli genel müdürü Michael Eck beklenmedik bir şekilde 71 yaşında hayatını kaybetti. Tasarım tutkusuyla tanınan Eck, Hamburg'un iç tasarım sahnesini şekillendirmiş ve mağazayı birçok ünlüyle buluşturmuştu. Eck'in vefatı, mağazanın sıkıntılarının bir parçası olarak görülüyor.

İflas yöneticisi avukat Jennie Best, iflas işlemlerinin amacı olarak şirketin sürdürülebilir bir şekilde yeniden yapılandırılmasını ve mümkünse ticari faaliyetlere devam edilmesini veya yeni bir yatırımcı bulunmasını belirtti. Ancak, yatırımcı bulunamadığı için mağaza kapanacak ve 48 çalışanı yeni iş arayışına girecek.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.