YKS başvuruları ne zaman 2024 üniversite sınavı başvuru tarihi

YKS başvuruları ne zaman 2024 üniversite sınavı başvuru tarihi

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından paylaşılan sınav takvimleri sonucunda üniversite sınavı başvuruları ne zaman sorusunun cevabı da belli oldu. Peki, 2024 YKS başvuruları ne zaman? İşte detaylar…

2024 yılının sınav takviminin ÖSYM tarafından paylaşılması sonucunda sınav tarihleri ve sınav başvuru tarihleri ortaya çıktı. Bununla birlikte YKS son başvuru tarihi de belli oldu. Üniversite sınavına girmek isteyen öğrenciler için önemli olan bu başvuru tarihini şimdiden bir kenara not etmekte fayda var. Peki, YKS başvuruları ne zaman? Üniversite sınavını kazanmak isteyenler hangi tarihler arasında başvuru yapabilirler?

sinavv.jpg

YKS BAŞVURULARI NE ZAMAN 2024

Üniversite sınavı başvuru tarihi belli olduğuna göre, sınava girmeyi düşünen öğrenciler için detayları paylaşmak gerekiyor. Böylece sınava girme ihtimalinin kaçırılmasının önüne geçmek mümkün olabiliyor.

YKS başvuruları ne zaman yapılacak diye merak edenler için tarihlerin netleştiğini söylemek gerekiyor. Üniversite sınavı başvuruları ne zaman diye soranlar için işte yanıtı:

ÖSYM tarafından açıklanan 2024 yılına özel sınav ve sonuç takvimine göre YKS başvuruları 1 ile 26 Şubat 2024 tarihleri arasında yapılacak. Üniversite sınavı başvuru tarihi olarak belirlenen bu tarih aralığında başvuru yapılması gerekecek. Geç başvurularsa 5 ile 7 Mart arasında olacak.

sinav1.webp

ÜNİVERSİTE SINAVI NE ZAMAN? 2024 YKS TARİHLERİ

Açıklanan sınav takvimine göre üniversite sınavı olan Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS), 8-9 Haziran 2024 tarihlerinde gerçekleştirilecek. Öncelikle öğrenciler 8 Haziranda yapılacak olan ‘Temel Yeterlilik Testi’ne girecek, 9 Haziran’daysa ‘Alan Yeterlilik Testi’ yapılacak.

YKS BAŞVURULARI NEREDEN YAPILIR?

2024 YKS adayları, ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi (AİS) mobil uygulaması üzerinden sınav başvurularını yapabilirler.

Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartı ve e-Devlet şifresi olan adaylar, başvuru merkezlerine gitmek yerine ÖSYM Aday İşlemleri Sistemine (AİS) girerek çevrimiçi olarak kaydını tamamlayabilirler ve sınavlara başvurularını bireysel olarak elektronik ortamda yapabilirler.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.