YKS sonuçları açıklandı! ÖSYM Başkanı duyurdu

YKS sonuçları açıklandı! ÖSYM Başkanı duyurdu

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, 2024-YKS sonuçlarının ÖSYM'nin internet adresinden açıklandığını duyurdu.

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, 2024-YKS sonuçlarının ÖSYM web sitesinde yayımlandığını duyurdu.

Üniversiteye gitmek için heyecanlı olan adaylar sonuç ekranına odaklandı. Tercih yapacakları üniversiteler için araştırmalara başlayan öğrenciler, sınav sonucuna göre tercih işlemlerine başlayacak.

Picture background

Adaylara sonuç belgesinin gönderilmeyeceği ifade edildi. Adaylar sınav sonuçlarını, T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden veya mobil uygulamasından öğrenebilecekler.

Ersoy, 2024-YKS sonuçlarına dair bilgiler vermek amacıyla bir basın toplantısı düzenledi.

YKS sonuçları açıklandı ÖSYMden son dakika duyurusu

Ersoy, YKS değerlendirme işlemlerinin tamamlandığını ve adayların sonuçlarını öğrenmek için https://sonuc.osym.gov.tr adresini ziyaret edebileceklerini açıkladı.

2024-YKS kapsamında, Temel Yeterlilik Testi (TYT) 8 Haziran, Alan Yeterlilik Testi (AYT) ise 9 Haziran tarihlerinde gerçekleştirildi. Bu sınava toplamda 3 milyon 120 bin 878 aday başvuruda bulundu.

aw247607-02.jpg

Adaylar, sınav sonuçlarına göre tercih işlemlerine başlayacak. ÖSYM, tercih işlemleri için Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Tercih Kılavuzu'nu da resmi internet sitesinde yayımladı.

YKS BİRİNCİLERİ BELLİ OLDU

2024-YKS sonuçlarına göre, Temel Yeterlilik Testi'nde Özel Mersin Elit Koleji Fen Lisesi'nden Süleyman Mete Genç birinci oldu. AYT Eşit Ağırlık alanında İstanbul Galatasaray Lisesi'nden Berra Kuruş, Sayısal alanda Elazığ Cemil Meriç Fen Lisesi'nden Arda Taşdemir, Sözel alanda Özel Rize Bahçeşehir Koleji Anadolu Lisesi'nden Fatih Emre Düzcan birinci çıktı.

yks-universite-sinav-aa-1860970.jpg

2024-YKS sonuçlarına göre, Yabancı Dil Testi İngilizcede İstanbul Atatürk Fen Lisesi'nden Mehmet Alp Güneş, Almancada İstanbul Kabataş Erkek Lisesi'nden Sevgi Kırmızıbekmez, Fransızcada İstanbul Çapa Fen Lisesi'nden Yunus Emre Aydoğan, Arapçada İstanbul Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi'nden Yusuf Salih Orhan, Rusçada Ankara Ayrancı Anadolu Lisesi'nden Safiye Yaşar birinci oldu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.