YKS tercihleri ne zaman başlayacak? YKS kılavuzu ne zaman açıklanacak? YKS 2024

YKS tercihleri ne zaman başlayacak? YKS kılavuzu ne zaman açıklanacak? YKS 2024

Milyonlarca kişinin ter döktüğü YKS sonuçları açıklandı. Adaylar tercih sürecine kilitlendi. Peki, YKS tercihleri ne zaman başlayacak?

Milyonlarca öğrenci, YKS tercihlerini yapmak için sıraya girdi. ÖSYM Başkanı Bayram Ali Ersoy, YKS tercihlerinin ne zaman başlayacağının duyurusunu yaptı.

Birçok öğrenci adayı kılavuz ne zaman açıklanacak YKS 2024 nasıl sonuçlanacak diye merak etmeye başladı. Peki, YKS tercihleri ne zaman başlayacak? İşte merak edilen sorunun cevabı…

YKS TERCİHLERİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), 2024 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarını planlanandan bir gün önce, 16 Temmuz'da açıkladı. Bu sınav, 3,5 milyondan fazla adayın katılımıyla gerçekleşti ve değerlendirme işlemleri tamamlandıktan sonra sonuçlar erişime sunuldu.

YKS sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte, adayların gözü kulağı şimdi de tercih tarihlerinde. ÖSYM Başkanı Bayram Ali Ersoy, YKS tercih tarihlerini duyurdu. Bu tarihler, adayların üniversite yerleştirme süreçlerindeki önemli bir sonraki adımı belirleyecek ve adaylar için tercih yapma sürecini başlatacaktır.

Ersoy; "Kıymetli adaylar, 2024-Yükseköğretim Kurumları Sınavı(YKS) sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte tercih heyecanı başlıyor. Tercih işlemleri 25 Temmuz-2 Ağustos tarihleri arasında https://ais.osym.gov.tr üzerinden yapılacak." dedi.

Üniversite tercih robotu arayan ve nasıl tercihlerini yapacaklarını öğrenmek isteyen kişiler arama motorlarında konunun detaylarını araştırmaya başladı.

osym.jpg

YKS TERCİH NASIL YAPILIR? YKS KILAVUZU NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

2024 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonrasında, üniversite tercih süreci de başlamış durumda. Adaylar, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yayımlanan tercih kılavuzunda belirtilen kurallara uygun olarak tercihlerini gerçekleştirebilecekler.

Tercih işlemleri için adayların, ÖSYM'nin resmi internet adresi olan "https://ais.osym.gov.tr" üzerinden TC kimlik numaraları ve şifreleriyle giriş yapmaları gerekiyor. Ayrıca, ÖSYM Aday İşlemleri Mobil Uygulaması üzerinden de tercihlerini bireysel olarak yapabilirler.

2024 YKS Tercih Kılavuzu'nun yayımlanmasıyla birlikte, üniversiteye girmek isteyen milyonlarca aday için önemli bir süreç başlıyor. Adaylar, YKS’den aldıkları puanlara göre istedikleri üniversite ve programları tercih edebilecekler. Bu süreç, öğrencilerin eğitim hayatlarında yeni bir sayfa açmalarına olanak tanıyacak ve kariyer yollarını şekillendirecek önemli bir dönemeç olacak.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.