YouTube'dan küçük kanallara parlama şansı: Yeni özellik 'Hype' duyurdu

YouTube'dan küçük kanallara parlama şansı: Yeni özellik 'Hype' duyurdu

YouTube, küçük içerik üreticilerini öne çıkarmayı hedefleyen "Hype" isimli yeni bir özelliği duyurdu.

YouTube, Hype butonuna tıklayarak kullanıcılar, ön plana çıkmasını istedikleri videoları belirleyebilecek. Özellik, popüler "Trending" videoların aksine, daha küçük kanallara ve kullanıcıların önerilerine odaklanıyor. Geçtiğimiz aylarda Türkiye'de test aşamasına geçen Hype, 500 binin altında aboneye sahip bazı içerik üreticileri için aktif hale getirildi.

youtube-hype-900x630.pngYouTube'un Ürün Yönetimi Direktörü Bangaly Kaba, bir kanalın 500 bin aboneye ulaşmasının önemli bir dönüm noktası olduğunu ve büyük kanalların daha fazla izlenme eğiliminde olduğunu vurguladı. Kaba, Hype özelliğinin bu döngüyü kırarak küçük kanalların görünürlüğünü artıracağını ifade etti.

1400x1050youtube-un-yeni-hype-ozelligiyle-kucuk-kanallar-one-cikacak.jpgKaba, kullanıcıların sevdikleri içerik üreticilerini destekleyerek yeni keşifler yapma isteğinin Hype ile karşılanacağını belirtti. YouTube, Hype liderlik tablosunu her ülkeye özgü olarak oluşturacak ve zamanla kişiselleştirmeyi planlıyor. Ayrıca, Hype'ın geleneksel algoritmayı etkilemeyeceğini, ancak öneri akışında yeni bir bölümde "hype'lanan" videoların gösterileceğini sözlerine ekledi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.