Limon, Türk mutfağında en sık tüketilen besinlerden biridir. Yemeklere ve salatalara lezzet veren limon, birçok farklı şekilde tüketilir. Limonun hem kendisi hem kabuğu hem de suyu bir dizi yarara sahiptir.
C vitamini olmasıyla bilinen limon, bağışıklığı güçlendirir, sindirimi destekler ve detoks etkisi sağlar. Limon tüketimi her ne kadar sağlıklı olsa da onu, doğru koşullarda saklamak gerekir. Bu nedenle yarım limonları buzdolabına özellikle de yumurtaların yanına asla koymamalısınız.
BAKTERİLERİ VE ZARARLI MADDELERİ İÇİNE ÇEKER
Limon, sağlığımız için en faydalı besinlerden biridir. Ancak onu yanlış koşullarda saklamak, sağlığımızı etkileyebilir. Hemen hemen herkes yarım limonu, buzdolabındaki yumurtaların yanına koymayı tercih eder.
Ancak limonu yumurtanın yanında muhafaza ettiğinizde, buzdolabındaki bakterileri ve zararlı maddeleri içine çeker. Çünkü yumurta rafı, dolaptaki en bakteriyel yerdir. Limona geçen bu bakteriler de sindirim sistemi sağlığını etkileyerek sorunlara neden olur.
Öte yandan buzdolabında bekletilen yarım limon, zamanla etkisini kaybeder. Kesilmiş limonları muhafaza edeceksiniz limonu mutlaka buzdolabı poşedi, streç film, saklama kabı ya da kavanoza koyarak saklayabilirsiniz.