Yumurtanın tanesi 10 TL'ye çıktı: Sezon bitti, indirim sona erdi

Yumurtanın tanesi 10 TL'ye çıktı: Sezon bitti, indirim sona erdi

Yaz aylarında talep düşüşü nedeniyle indirime giren yumurta fiyatları, sezonluk gerilemenin ardından tekrar eski seviyelerine yükseldi.

Yaz aylarında azalan talep nedeniyle yaşanan fiyat düşüşü, tüketimin artmasıyla sona erdi. Özellikle kafes yetiştiriciliğiyle üretilen yumurtalarda yapılan zamlar, fiyatları indirim öncesi seviyelere geri getirdi. Şu anda marketlerde bir adet yumurta 4 TL'den satılırken, 30'lu yumurta kolileri ortalama 120-125 TL arasında değişen fiyatlarla tüketicilere sunuluyor.

aw286736-03.jpg"YUMURTA FİYATLARI GEÇEN YILKİ SEVİYEDE"

İstanbul Yumurta Üreticileri Toptancıları ve İş Adamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Necati Yıldırım, yumurta fiyatlarıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Yıldırım, mevcut yumurta fiyatlarının geçen yılki seviyelere geri döndüğünü belirtti.

i-16.webp

Yaz aylarında azalan talep nedeniyle fiyatlarda gerileme yaşandığını ifade eden Yıldırım, "Üreticiler zarar gördüğü için kış aylarında tüketim artışıyla fiyatlar yükseldi. Bu fiyatlar maliyetlere yakın. Yumurtanın fiyatı bölgeler arasında değişmiyor; Kars'ta ne kadar ise İstanbul'da da aynı fiyatla satılıyor. Yumurta fiyatları, üretim fazla olduğunda düşer ve maliyetlerin altına gelir. Zarar edildiğinde ise hayvan kesimleri başlar ve bu durum fiyatları artırır. Geçen yıl 30'lu yumurta fiyatı 125 liraydı, şu anda da aynı seviyelerde satılıyor" dedi.

i-15.webp

"MARKETLER FİYATLANDIRMADA SERBEST"

Yıldırım, marketlerin yumurta fiyatlarını kendi politikalarına göre belirleyebildiğini belirterek, organik ve gezen yumurtaların fiyatlarının 10 TL'ye kadar çıkabildiğine dikkat çekti. Ayrıca, geçen yıl ile bu yıl arasında kullanılan malzeme maliyetlerinde artış olduğunu, ancak yumurta fiyatlarının aynı kaldığını vurguladı.

t105u4pcpxhg2d76ll5jjg6f0yo4o3q6.jpgYıldırım, "Yumurta tüketiminde kış ve yaz arasında fark var. Kışın tüketim artar. Maliyetlerdeki artış henüz yumurta fiyatlarına yansımadı. En son zam, tanesi başına 50 kuruştu. Organik ve gezen tavuk yumurtalarının sayısı ülkemizde az. Bazen krem renkli kahverengi yumurtalar, organik ve köy yumurtası olarak yüksek fiyatlarla satılabiliyor. Bu konuda tüketicilerin dikkatli olması gerekiyor" şeklinde konuştu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.