Yunan Adalarına seferler ne zaman başlayacak 'Bilet fiyatları belli oldu

Yunan Adalarına seferler ne zaman başlayacak 'Bilet fiyatları belli oldu

İDO hem İzmir Seferihisar’dan hem Aydın Kuşadası’ndan Yunanistan’ın Samos (Sisam) adasına seferlere 6 Nisan’da başlayacağı belirtildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Yunanistan'a girişte "Kapıda Vize" uygulaması müjdesiyle birlikte İDO da Ege Adaları'nda sefer yapacağını kamuoyuna duyurmuştu. 6 Nisan'da seferlerin başlayacağını duyuran İDO, geçen hafta bilet satışlarına başladı.

İDO, hem İzmir Seferihisar'dan hem de Aydın Kuşadası'ndan Yunanistan'ın Samos (Sisam) adasına sefer yapacak. Seferihisar-Samos seferleri sabah gidiş akşam dönüş olarak, haftada 3 gün olacak; ağustos ayında ise haftanın her günü yapılacak. Kuşadası-Samos seferleri ise sabah gidiş akşam dönüş olarak, 15 Haziran'a kadar haftada 3 gün, 15 Haziran sonrası haftanın her günü yapılacak.

aw137354-01.jpgİDO'nun Ege Adaları'na yönelik seferlerinde "İDO Ege" ve "İDO Akdeniz" adında iki gemi kullanılacak. Gemiler, Seferihisar Sığacık Teos Marina'dan ve Kuşadası Ege Port'tan kalkış yapacak. İDO Genel Müdürü Murat Orhan, filolarında toplam 47 gemi ve 35 iskele bulunduğunu belirtirken, Marmara Bölgesi'nde yılda yaklaşık 11 milyon araç ve 35 milyon yolcuya hizmet verdiklerini ifade etti.

Samos seferlerinin başlamasıyla birlikte, İDO'nun hızlı deniz otobüsleriyle Ege kıyılarından adalara olan ulaşım süresinin kısalacağı vurgulandı. Seferihisar-Samos arasının 1 saat, Kuşadası-Samos arasının ise yarım saat olacağı belirtildi. Bilet satışlarına başlanan seferler için, İzmir'deki ana bağlama ve kalkış yerinin Sığacık Teos Marina, Kuşadası'ndaki ana bağlama noktasının ise Kuşadası Ege Port olduğu açıklandı.

aw137354-02.jpgBİLETLER NEREDEN VE NASIŞ ALINACAK?

Biletler, egeadalari.ido.com.tr adresinden online olarak, İDO satış ofislerinden, yetkili acentelerden ve çağrı merkezlerinden temin edilebilecek. Seferihisar-Samos seferlerinde aynı gün dönüş yapılması durumunda gidiş-dönüş 35 euro (1.153,71), farklı gün dönüş yapılması durumunda gidiş-dönüş 49 euro (1.615,42 TL) olarak belirlendi. Kuşadası-Samos seferlerinde ise aynı gün dönüş yapılması durumunda gidiş-dönüş 41 euro (1.351,35 TL), farklı gün dönüş yapılması durumunda gidiş-dönüş 52 euro (1.713,90 TL) olarak belirlendi. Yolculuk süreleri ise yaklaşık olarak 1 saat ve yarım saat olarak ifade edildi.

GİDİŞ DÖNÜŞLERDE NERELERE DİKKAT EDİLMELİ?

Samos Adası'na giriş için geçerli bir pasaport ve Schengen veya kapı vizesi gerekmektedir. Pasaportun geri dönüş tarihi itibariyle en az 3 ay geçerli olması ve 10 yıldan eski olmaması gerekmektedir. İDO'nun bu hatlarında araçlı yolcu taşıması gerçekleştirilmiyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.