Yuvasız kırlangıçları elleriyle besliyor

Yuvasız kırlangıçları elleriyle besliyor

Siirt'teki Alkumru Barajı'nda haberleşme santralinde görevli Yılmaz Adar, baraj santral binasındaki kırlangıç yuvalarından düşen yavruları fark etti. Yavruları evine aldı.

Tillo ilçesindeki Alkumru Barajı'nda görev yapan Yılmaz Adar, santral binasında yuvaları bulunan kırlangıç yavrularının düştüğünü keşfetti. Bu durumu fark eden Adar, yavru kuşların sağlıklı bir şekilde büyümeleri için mutfakta yuva hazırladı ve kürdan aracılığıyla onları beslemeye başladı. Adar, bu süreçte yavru kırlangıçların bakımını üstlenerek, "Yuvadan düşen kırlangıç yavrularını haftalardır ellerimizle besliyorum. 2 hafta sonra da doğaya salacağım. Yuvadan düştükleri için anneleri onları tekrar alamıyor, mecbur alıyorum. Onlara yemek yedirip, 2 hafta sonra doğal yaşam alanlarına bırakıyorum. Zor oluyor ama hayvanları öyle bırakamıyorum" şeklinde konuştu.

Adar, birçok kırlangıcın tüylerinin bile henüz çıkmadığını belirterek, "Yemeğini verdiklerimi karıştırmamak için ayrı bir yere bırakıyorum. Onlarca kuş var, hangisine yetişeceğim gerçekten bilmiyorum. Çoğu yavru. Elimde mamayla, biberonla besledim. Bazılarının tüyü bile çıkmamıştı, zorla ağızlarını açıp, yedirdim. Şu an beni anneleri olarak görüyorlar, yemeği öyle yiyorlar" şeklinde konuştu.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.