Yüzde 70 zam geldi. Geçen yıl 1000 TL'ye satılıyordu

Yüzde 70 zam geldi. Geçen yıl 1000 TL'ye satılıyordu

Okulların açılmasına geri sayım başlarken hazırlıklar da başladı ancak fiyatları gören velilerin ağzı adeta açık kaldı.

9 Eylül’de başlayacak yeni eğitim öğretim yılına kısa bir süre kala, velileri kırtasiye alışverişi telaşı sardı. Sırt çantası, kalem kutusu, suluk ve defter gibi ihtiyaçlar birer birer listelenirken, veliler zamlı fiyatlarla karşılaşıyor. Geçen yıl bir okul çantası ortalama bin liraya dolarken, bu yıl sadece bir sırt çantasının fiyatı bin lira seviyesine ulaştı.

ZAMLAR %70’İ BULDU

NTV’ye zamlarla ilgili konuşan kırtasiyeci Ebuzer Sayar, kırtasiye ürünlerindeki fiyat artışlarının hem yerli üretim hem de ithal ürünler için %30 ila %70 arasında değiştiğini belirtti.

Bir veli, geçen yıl iki çocuğunun kırtasiye masrafları için yaklaşık 15 bin lira harcadığını, bu yıl ise tek bir çocuğu için 20 bin liranın üzerinde bir bütçe ayırmayı düşündüğünü ifade etti. Bir başka veli ise, fiyatların geçen yıla göre ciddi şekilde arttığını vurgulayarak, devletin KDV oranlarını düşürmesini ve velilere bu konuda destek olmasını talep etti.

OKUL ÇANTASI MALİYETİ NE KADAR?

Bu yıl okul çantası hazırlamak velilerin cebini yakıyor. Bir ilkokul öğrencisi için bir sırt çantasının maliyeti bin lira. 4 defter ve 5 kalem eklendiğinde bu rakam 600 liraya çıkıyor. En uygun beslenme çantasının fiyatı 300 lira civarında, en ucuz kalem kutusu ise 250 lira. Böylece, bir sırt çantasının toplam maliyeti 2 bin lirayı buluyor.

Geçen yıl sırt çantası ortalama 500 liradan, kalem kutusu ise 65 liradan satılıyordu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.