Zeytinin fazla tuzu nasıl giderilir?

Zeytinin fazla tuzu nasıl giderilir?

Şap gibi tuzlu zeytini lokum gibi yapan 'sirkeli su, sıcak su, karbonat ve limon ve patates' yöntemi acılığını tamamen alıyor.

Bu 3 yöntemle zeytinin acılığı tamamen bitecek

Zeytin, sağlığa en faydalı besinlerden biri olarak öne çıkar. Uzmanların, özellikle de Canan Karatay gibi doktorların önerileri arasında sıklıkla yer alır. Ancak zeytin, doğru şekilde yıkanmadığında fazla tuzu üzerinde tutarak ağızda acı ve kekremsi bir tat bırakabilir. Bu durumda, zeytinin özgün lezzetini koruyarak fazla tuzunu almak için beceri gereklidir.

Bazı zeytin türleri diğerlerine göre çok daha tuzlu olabilir ve bu durumda genellikle başvurulan "sıcak su" yöntemi bile yetersiz kalabilir.

İşte zeytinin fazla tuzunu almak için kullanılan 3 etkili yöntem:

SİRKELİ SU

Aşırı tuzlu zeytinleri sirkeli suda bekleterek tuz miktarını azaltabilirsiniz. Zeytinleri bir kaba koyup üzerini geçecek kadar su ekleyin, ardından yarım bardak elma sirkesi ilave edip 1-2 hafta bekletin. Bu yöntemle zeytinin tuzunu yavaş yavaş azaltabilirsiniz.

img-e17411.jpg

SICAK SU

Zeytinlerin tuzunu hızla azaltmak için sıcak su yöntemini deneyebilirsiniz. Ancak dikkat edilmesi gereken nokta, suyun kaynar olmamasıdır. Zeytinleri 3-4 dakika boyunca sıcak suda bekletmek yeterli olacaktır.

KARBONAT VE LİMON

Zeytinleri suya koyduğunuzda aşırı tuz hafifleyebilir, ancak tuzunu tamamen gidermek istiyorsanız suya karbonat ve limon eklemek etkili bir çözüm olacaktır.

PATATES

Patates, tuz emici özelliği sayesinde tuzlu yemeklerde olduğu gibi zeytinlerde de tuzun azaltılmasına yardımcı olur. Zeytinlerin tuzunu azaltmak için patatesi kullanabilirsiniz.

ÖNEMLİ BİR DEMİR KAYNAĞIDIR

ekran-goruntusu-2024-08-26-142020.png

Siyah zeytin, kırmızı kan hücrelerinin üretimine destek olan ve bu hücrelerin dokulara oksijen taşımasını sağlayan önemli bir demir kaynağıdır. Aynı zamanda, antioksidan açısından zengin olan zeytin, besleyici ve doyurucu bir besin olup kansere karşı koruyucu etkisi olduğu düşünülür.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.