Bu 3 yöntemle zeytinin acılığı tamamen bitecek
Zeytin, sağlığa en faydalı besinlerden biri olarak öne çıkar. Uzmanların, özellikle de Canan Karatay gibi doktorların önerileri arasında sıklıkla yer alır. Ancak zeytin, doğru şekilde yıkanmadığında fazla tuzu üzerinde tutarak ağızda acı ve kekremsi bir tat bırakabilir. Bu durumda, zeytinin özgün lezzetini koruyarak fazla tuzunu almak için beceri gereklidir.
Bazı zeytin türleri diğerlerine göre çok daha tuzlu olabilir ve bu durumda genellikle başvurulan "sıcak su" yöntemi bile yetersiz kalabilir.
İşte zeytinin fazla tuzunu almak için kullanılan 3 etkili yöntem:
SİRKELİ SU
Aşırı tuzlu zeytinleri sirkeli suda bekleterek tuz miktarını azaltabilirsiniz. Zeytinleri bir kaba koyup üzerini geçecek kadar su ekleyin, ardından yarım bardak elma sirkesi ilave edip 1-2 hafta bekletin. Bu yöntemle zeytinin tuzunu yavaş yavaş azaltabilirsiniz.
SICAK SU
Zeytinlerin tuzunu hızla azaltmak için sıcak su yöntemini deneyebilirsiniz. Ancak dikkat edilmesi gereken nokta, suyun kaynar olmamasıdır. Zeytinleri 3-4 dakika boyunca sıcak suda bekletmek yeterli olacaktır.
KARBONAT VE LİMON
Zeytinleri suya koyduğunuzda aşırı tuz hafifleyebilir, ancak tuzunu tamamen gidermek istiyorsanız suya karbonat ve limon eklemek etkili bir çözüm olacaktır.
PATATES
Patates, tuz emici özelliği sayesinde tuzlu yemeklerde olduğu gibi zeytinlerde de tuzun azaltılmasına yardımcı olur. Zeytinlerin tuzunu azaltmak için patatesi kullanabilirsiniz.
ÖNEMLİ BİR DEMİR KAYNAĞIDIR
Siyah zeytin, kırmızı kan hücrelerinin üretimine destek olan ve bu hücrelerin dokulara oksijen taşımasını sağlayan önemli bir demir kaynağıdır. Aynı zamanda, antioksidan açısından zengin olan zeytin, besleyici ve doyurucu bir besin olup kansere karşı koruyucu etkisi olduğu düşünülür.