Borsa rekor üstüne rekor kırdı: Yabancılar 5 hisseyi kapış kapış topluyor

Borsa rekor üstüne rekor kırdı: Yabancılar 5 hisseyi kapış kapış topluyor
Borsa İstanbul rekor üstüne rekor kırarken yabancı yatırımcılar tarafından en çok satın alınan 5 hisse belli oldu.

Borsa İstanbul rekor üstüne rekor kırmaya devan ediyor. Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi haftanın son işlem gününde yüzde 0,67 değer kazanarak günü 10.276,88 puan seviyesinden tamamladı. BIST 100 endekisi bu kapanışla beraber tüm zamanların en yüksek günlük ve haftalık kapanışını gerçekleştirdi.

borsa-istanbul-1477319.jpg

Sektör endeksleri arasında ise en çok kazandıran yüzde 2,99 değer kazanarak ticaret olurken en çok kaybettiren ise yüzde 3,75 değer kaybederek spor oldu.

YABANCILAR BU HİSSELERİ SEVDİ

Borsa İstanbul'da yabancı yatırımcılar tarafından günlük bazda en fazla alım işlemi gören hisseler belli oldu. Yabancı yatırımcılar tarafından günlük bazde en çok tercih edilen hisseler sırayla Creditwest Faktoring (CRDFA), Adel Kalemcilik Ticaret ve Sanayi (ADEL) ve Yeşil Yatırım Holding (YESIL) oldu.

Yabancılar yatırımcılar tarafından haftalık bazda en çok tercih edilen hisseler ise Kuştur Kuşadası Turizm Endüstrisi (KSTUR), Karsan Otomotiv (KARSN), Akiş Gayrıimenkul Yatırım Ortaklığı (AKSGY), Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (EKGYO) ve Tuborg Bira ve Malt Sanayi (TBORG) oldu.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.