Mahfi Eğilmez: Çok sert çöküşler yaşanacak

Mahfi Eğilmez: Çok sert çöküşler yaşanacak
Hazine Müsteşarı ve iktisatçı Dr. Mahfi Eğilmez, çarpıcı açıklamalara imza attı.

Son faiz kararının açıklanmasının ardından piyasalarda yaşanan hareketlilik sonrasında Mahfi Eğilmez'in borsa ve konut piyasalarındaki gelişmelerle ilgili yazısı yeniden gündemde yer edindi.

Eğilmez, kişisel blogunda yayınladığı açıklamada yatırımcıları ilgilendiren önemli konulara ayak bastı. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın politika faizini 500 baz puan artırarak yüzde 50 seviyesine getirilmesine değinen Eğilmez, bu hamlenin doğru olduğunu ise açıklamıştı.

ÇÖKÜŞ YAŞANABİLİR

Borsa ve konut sektöründeki gelecek projeksiyonlarını değerlendiren Eğilmez, Faiz oranlarının enflasyon seviyesine yükseldiğinde, hisse senetleri ve gayrimenkul fiyatları, önceki rekorlarını koruyamayabileceğini ve çöküş yaşayabileceğinin altını çizdi.

dolar-tl.webp

EĞİLMEZ TÜRKİYE’NİN KREDİ TABLOSUNU DEĞERLENDİRDİ

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor's (S&P), Türkiye'nin kredi notunu 'B'den 'B+'ya yükseltmesi sonrasında kredi notu görünümünü 'pozitif' olarak açıklamıştı. Bu önemli kararın ardından eski Hazine Müsteşarı ve iktisatçı Dr. Mahfi Eğilmez, Twitter hesabından S&P'in Türkiye kararına ilişkin değerlendirmede bulundu.

Eğilmez, S&P'nin kararını "olumlu bir gelişme" olarak adlandırırken "CDS priminin 300'ün altına gelmiş olması da bu olumlu gelişmeyi destekliyor" dedi. Mahfi Eğilmez, CDS priminin 300'ün altına gelmiş olmasının da olumlu olduğunu aktardı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.