Şampiyon kim olacak? Galatasaray mı? Fenerbahçe mi?

Ligin bitimine son 4 hafta kala şampiyonluk yarışında kritik viraja girildi. Galatasaray, en yakın rakibi Fenerbahçe’nin 4 puan önünde ve bu 2 rakip 2 hafta sonra birbirleriyle karşı karşıya gelecek.

Eminim o maç nefes kesecek. Tüm Türkiye Galatasaray - Fenerbahçe derbisine kilitlenecek. Fakat bu maçı özel yapacak şey bu hafta oynanacak maçlar. Galatasaray, Sivasspor’u yarın evinde ağırlayacak. Fenerbahçe ise pazartesi günü Konyaspor deplasmanına gidecek.

Sivasspor, geçen hafta Fenerbahçe’den 1 puan aldı. Gerçekten formda bir takım. Konyaspor ise küme düşme hattından kurtulmak ve kendini yukarıya atmak istiyor. İki kulübün bu hafta oynayacağı 2 maçta zorlu geçecek.

Galatasaray, son zamanlarda oynadığı futbolla göz kamaştırıyor. Ligde en uzun galibiyet serileri önceki senelerde kendilerine aitti. Aslanlar, bu sene kendi rekorlarını kırarak 15 maçlık bir galibiyet serisi yakaladı.

Mauro İcardi, Dries Mertens, Hakim Ziyech ve Galatasaray’ın emektarı Fernando Muslera oynadıkları futbolla göz dolduruyor.

Galatasaray, zorlu Sivas deplasmanını geçerse Fenerbahçe’ye kaybetse bile diğer maçlarını kazanacağını ve şampiyonluk ipini gögüsleyeceğini düşünüyorum.

Fenerbahçe ise son zamanlarda lig başında ve ortasında sergilediği iyi futbolu devam ettiremiyor. Trabzon’da yaşanan sahaya taraftar girme olayı, Konferans Ligi’nde Olympiakos mağlubiyeti, oyuncuların form düşüklüğü ve son Sivas maçında alınan beraberlik camianın modunu iyice düşürdü.

10 yıldır süregelen şampiyonluk hasreti Fenerbahçe her mağlubiyet aldığında Fenerbahçe taraftarlarını “Bu sene de şampiyon olamadık” düşüncesine sokuyor.

Kısacası Fenerbahçe, her puan kaybettiğinde psikolojik üstünlüğü de rakibine veriyor.

İsmail Kartal’ın yanlış oyuncu tercihleri de Fenerbahçe’nin bu duruma gelmesine sebebiyet verdi.

Benim görüşüm Fenerbahçe bu seneyi de kupasız kapatacak seneye her sene olduğu gibi yeni bir yapılanmaya gidecek.

Ama şu unutulmamalı ki her sene yapılan yeni yapılanma şampiyonluk şansını daha da düşürüyor. Rakibin gücüne güç katarken sen yeni oyuncuların lige adapte olmasını ısınmasını ve zirveye oynamasını bekliyorsun. Zor gerçekten zor.

Futbol bu belli olmaz ancak bana göre bu sezonun şampiyonu GALATASARAY…

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları