Son dakika... Yıldız Tilbe trafik kazası geçirdi

Son dakika... Yıldız Tilbe trafik kazası geçirdi
Yıldız Tilbe trafik kazası geçirdi.

Ünlü şarkıcı Yıldız Tilbe, İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'na giden TEM bağlantı yolunda seyir halindeyken, arkadan çarptığı sivil plakalı bir polis aracıyla trafik kazası yaşadı. Olay sonrasında şarkıcı büyük bir şok yaşarken, trafik polisleri tarafından kendisine trafik cezası kesildi.

ekran-goruntusu-2024-05-03-161252-001.png

Kazada şans eseri ölen ya da yaralanan olmazken, her iki araçta da maddi hasar meydana geldi. Kazanın nedeni olarak, Yıldız Tilbe'nin "Takip Mesafesi" kurallarını ihlal ettiği belirtildi. Bu durum, Karayolları Trafik Kanunu'nun ilgili maddesine dayanılarak işlem yapıldığını gösteriyor.

ekran-goruntusu-2024-05-03-161258.png

ytilbe-jdzf-cover.jpg

YILDIZ TİLBE KİMDİR?

Yıldız Tilbe, 16 Temmuz 1966 tarihinde İzmir'in Konak ilçesine bağlı Gültepe semtinde dünyaya geldi. Kürt ve Zaza kökenli Türk şarkıcı ve şarkı yazarı olan Tilbe, altı çocuklu bir ailenin en küçük ferdi olarak doğdu. Ailesi içinde "Yadigar" takma adıyla anılan Tilbe'nin annesi Tunceli ve Zaza kökenlidir, babası ise Ağrı ve Kürt kökenli. Babası Ali Tilbe, mevsimlik işçilik yaptı.

Eğitim hayatına başladığı Mustafa Rahmi Balaban Okulu'nda orta ikinci sınıfta okulu bırakmak zorunda kalan Yıldız Tilbe, küçük yaşlardan itibaren şarkı söylemeye başladı. Henüz 18 yaşındayken evlenen ve evliliğinden "Sezen Burçin" adında bir kız çocuğu olan Tilbe, daha sonra bu evliliğini sonlandırdı. Ardından beş yıl süren bir evlilik yaşadığı Güngör Karahan ile de yollarını ayırmıştır. İzmir'de çeşitli gece kulüplerinde şarkıcılık yapmaya başladı.

Sanat hayatına adım atan Yıldız Tilbe, 1990 yılında Cengiz Özşeker'in patronu olduğu bir kulüpte sahne aldı. 1991 yılında ünlü sanatçı Sezen Aksu'nun dikkatini çekmiş ve vokalistlik teklifi aldı. Tilbe, bu teklifi kabul ederek İstanbul'a taşınmış ve Sezen Aksu'nun evinde kaldı. Sezen Aksu'nun konserlerinde ve albümlerinde vokallik yaptı. İki sanatçı arasındaki iş birliği sona erdikten sonra İstanbul'un gece kulüplerinde sahne almaya devam etti.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.