1 defaya mahsus 'Aktif vergisi alınsın' önerisi

1 defaya mahsus 'Aktif vergisi alınsın' önerisi

İktidara yakınlığı ile bilinen gazete zengin kesimden bir defaya mahsus vergi alınması önerisinde bulundu.

İktidara yakın Yeni Şafak gazetesi, dikkat çeken bir manşetle okurlarına seslendi. Gazete, Türkiye'nin ekonomik zorluklarının sorumlusu olarak pandemi, 6 Şubat 2023 depremleri ve Ukrayna-Rusya savaşı gibi küresel krizlerin etkilerini gösterdi ve bu dönemde zengin kesimden bir defaya mahsus vergi alınması önerisinde bulundu.

Haberde, "Gelir İdaresi Başkanlığı’nın 2023 beyannameleri üzerinden alınacak vergilere ek olarak yüzde 0,5-1 arasında bir aktif vergi uygulanması" önerildi. Bu verginin, ekonomiye olan olumsuz etkileri önlemek ve Hazine'nin daha fazla borçlanmasını engellemek adına önemli bir adım olacağı vurgulandı.

1720412562136-ys.jpgÖnerilen düzenlemede küçük mükelleflerin bu vergiden muaf tutulması önerilirken, 1994 yılında çıkarılan Ekonomik Denge Vergisi'ne benzer bir yaklaşım sergilendi. Ayrıca, Kahramanmaraş merkezli depremlerin maliyetinin beklenenden daha büyük olduğu belirtilerek, Türkiye'deki yüzlerce holding ve bu holdinglere bağlı yüksek varlıklara sahip kişilerin vergiye tabi tutulması gerektiği ifade edildi.

Gazete, Türkiye'de 44 bin dolar milyoneri ve 18 dolar milyarderi bulunduğunu da vurgulayarak dünya genelinden örnekler verdi ve bu zengin kesimin ekonomik krizle mücadeleye katkıda bulunması gerektiğini savundu.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.