Atilla Yeşilada tarih verdi: Felakete hazır olun

Atilla Yeşilada tarih verdi: Felakete hazır olun

Ünlü ekonomist Atilla Yeşilada ise tarih vererek yatırımcılara ‘felakete hazır olun’ dedi.

Enflasyon artışı vatandaşın belini bükerken, yatırım araçlarını da derinde etkiledi. Enflasyon artışı ile dolar gibi pek çok yatırım aracında değerlenmeler görüldü. Ancak son zamanlarda Merkez Bankası’nın yeni ekonomik politikası ile beraber enflasyonda durgunluk görülüyor. Bu noktada dolar tarafında da 32 dolar bandında bir seyir görülüyor. Ünlü ekonomist Atilla Yeşilada ise tarih vererek yatırımcılara ‘felakete hazır olun’ cevabını verdi.

ENFLASYON DÜŞTÜ

Merkez Bankası, enflasyon ve kur artışı ile mücadele amacıyla politika faizinde rekor artışa giderek, yüzde 50 seviyesine kadar getirmişti. Faiz artışı ile beraber TL varlıklarında değerlenmeler olurken, dolar tarafında ise durgunluk görüldü. Enflasyon tarafında ise baz etkisinde düşüş yaşandı.

1781058-0.jpg

YATIRIMCILAR MERAK EDİYOR

Yeni ekonomi politikasının meyvelerini vermesi ile beraber enflasyonun geleceği ve Türkiye’de ekonomik krizi ortadan kalkacak mı? soruları merak edilmeye başlandı. Yatırımcıların çoğu ise uzman isimlerin görüşlerini merak ediyor.

dolar-tl-2-001.jpg

YEŞİLADA: BÜYÜK KRİZE DOĞRU GİDERİZ

Ünlü ekonomist Atilla Yeşilada, enflasyona ilişkin ciddi bir azalmanın yaz aylarında yeni zamlar ile beraber enflasyonun yüzde 75’den 50 seviyelerine kadar düşüş yaşayacağının altını çizdi. Yeşilada, “Son 12 ayda doların TL'ye karşı değer kazancı yüzde 40 olacak. Bu noktada hemen hemen başa baş hale gelecekler” dedi.

Yeşilada gelecek seneyi işaret ederek, enflasyona karşı bir tedbir alınmaması durumunda enflasyonun yüzde 50 seviyelerinde seyredeceğini söyledi. Yeşilada, “Dolar-TL kuru hiç artmayacak, o zaman bir krize doğru gideriz. Ama bu gelecek senenin sorunu, şu anda böyle bir şey olmasına imkan yok” dedi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.