Türkiye’nin dev otobüs firması piyasadan apar topar çekildi! 61 yıldır yolcu taşıyordu

Türkiye’nin dev otobüs firması piyasadan apar topar çekildi! 61 yıldır yolcu taşıyordu

Türkiye'nin en büyük otobüs firmalarından biri olan dev turizm şirketi, 61 yıllık geçmişinin ardından piyasadan apar topar çekildi.

Türkiye ekonomisinde devam eden değişimler ve şirketlerin kapanma süreci hız kesmeden devam ediyor. Son dönemde ekonomik krizin etkisiyle birçok firma iflas ederken benzeri olaylar geçmişte de yaşanmıştı.

Sektörel zorluklar sebebiyle birçok firma pazardan çekilirken, önde gelen otobüs firmalarından biri olan ve genellikle Koç turizm ile karıştırılan Hakiki Koç ile ilgili gelişme dikkat çekti. Hakiki Koç, geçmişte bölgenin en büyük otobüs firması olarak biliniyordu ve adı zaman zaman Kamil Koç ile karıştırılıyordu.

otobus-2.jpg

YURT DIŞINA DA SEFER YAPIYORDU

Hakiki Koç Turizm, İzmir'in ilk kara yolcu taşıma şirketi olarak 1963 yılında Mehmet Niyazoğlu tarafından kuruldu. Faaliyetlerine dört adet 1960 model Mercedes otobüs ile başlayan firma, zamanla İzmir, İstanbul, Bursa, Eskişehir, Ankara gibi şehirler arası seferler düzenlemeye başladı. Bunun yanı sıra Yunanistan, Bulgaristan, Almanya ve Belçika gibi ülkelere de seferler düzenleyerek uluslararası alanda da adını duyuran firma 1968-1978 yılları arasında da Hac seferlerini başlatarak Suudi Arabistan'a yönelik hizmetlerde sunmuştu.

hakiki-2.jpg

Ancak firmanın kurucusu Mehmet Niyazoğlu'nun vefatının ardından işler değişti. Yönetim oğullarına geçti ve 2010 yılında iddialara göre Asya Tur'a satıldı veya faaliyetlerine geçici olarak ara verdi. Ancak, 14 yıl geçmesine rağmen Hakiki Koç'un web sitesi hala aktif değil ve otobüs seferleri bir duyurudan sonra ani bir şekilde durduruldu. Firma, piyasada bir daha yer almadığı görüldü.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.