Dev yemek şirketi iflasın eşiğinde! Ekonomik krizle başa çıkamadı

Dev yemek şirketi iflasın eşiğinde! Ekonomik krizle başa çıkamadı

Konya'da faaliyetlerini sürdüren ve 2017 yılında kurulan dev yemek şirketi iflasın eşiğinde.

Türkiye'de ekonomik kriz ivme kazanarak devam ediyor. Birçok şirket, büyük ya da küçük, konkordato talep etmek veya iflas başvurusunda bulunmak zorunda kalıyor.

Ekonomik kriz, Konya'da 7 yıldır faaliyet gösteren ve günlük 5 bin kişilik yemek üreten bir yemek şirketini de etkiledi.

ppp.jpg

Şirket, kriz nedeniyle maddi zorluklar yaşayınca konkordato ilan etmek zorunda kaldı. Bu süreçte 60 kişiye istihdam sağlayan şirket, ekonomik toparlanma şansı bulamadan iflas noktasına geldi.

3-001.jpg

Konya 2. Asliye Ticaret Mahkemesi, Azra Hazır Yemek Organizasyon Gıda Sanayi Ticaret Limited Şirketi hakkında konkordato kararını onayladı. 01/07/2024 tarihinden itibaren 3 ay süreyle geçici mühlet kararı ve ihtiyati tedbir kararı uygulanacak.

Şirketin nakit akışındaki tıkanıklık nedeniyle konkordato ilan etmek zorunda kaldığı açıklandı.

Takipli İflas Nedir? - MGC Legal

KONKORDATO NEDİR?

Konkordato, iflasın önlenmesi amacıyla borçlunun alacaklılarıyla anlaşarak borçlarını yeniden yapılandırmak suretiyle iflası önlemeyi amaçlayan bir hukuki süreçtir.

Bu süreçte borçlu, iflasa tabi durumda olup olmadığını belirterek, konkordato talebinde bulunur. Konkordato sürecinde borçlu, alacaklılarla anlaşarak borçlarını yeniden yapılandırır ve buna ilişkin bir önerge mahkemeye sunar.

Mahkeme, borçlunun durumunu ve sunduğu konkordato önergesini değerlendirerek konkordato kararı verir veya vermez.

Konkordato, iflasın önlenmesi amacı taşır ve borçlunun finansal durumunu düzeltebilecek bir çözüm yolu olarak değerlendirilir.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.