Dev süt firması iflasın pençesinde! 11 Temmuz’a kadar süre verildi

Dev süt firması iflasın pençesinde! 11 Temmuz’a kadar süre verildi

Türkiye’de faaliyet gösteren ünlü süt şirketi iflasla boğuşuyor. Alacaklılar sıraya girdi.

Dünya çapında pandemi dönemiyle başlayan ekonomik çalkantı etkisini sürdürmeye devam ediyor. Pandemi döneminde birçok sektör eve kapanmalar nedeniyle büyük zarar görürken Ukrayna-Ruısya savaşı da bu durumu olumsuz etkiledi.

Dünya genelinde birçok firma tek tek iflasını duyururken benzeri problemler Türkiye’de de yaşanıyor. Türkiye'deki 2020 yılından sonra etkisini artıran ekonomik kriz, derin etkiler yaratıyor. Her ay, çeşitli büyüklükte olan yüzlerce şirket konkordato ilan ediyor ya da iflas ediyor.

takipli-iflas-nedir-tr-mgc-legal.jpg

Bu durum, geçim sıkıntısı çeken asgari ücretlilere büyük sorunlar yaşatıyor. Ayrıca iflaslar işsizlerin sayısını artırarak zor bir döneme girmelerine sebep oluyor.

ALACAKLILARA 11 TEMMUZ'A KADAR SÜRE VERİLDİ

Bir iflas benzeri haber ise ünlü süt firmasından geldi. Konya 3. Asliye Ticaret Mahkemesi yapılan duruşmada alacaklılara önemli bir duyuru yapıldı. 11 Temmuz'a kadar firmadan alacağı olanların konkordato komiserine kayıt yaptırması gerektiğinin altı çizildi.

Konya'da 44 bin metrekarelik bir fabrikada üretim yapan Akbel Süt, iflas tehlikesiyle karşı karşıya geldi. Akbel Süt şirketinin alacaklıları, 11 Temmuz tarihine kadar konkordato komiserine alacaklarını bildirmeleri çağrısında bulundu.

sut-1476059.jpg

Konya'nın Ereğli ilçesinde üretim yapan ve piyasada Akbel Süt olarak bilinen Damsa Süt, İstanbul, Ankara ve Antalya gibi büyük şehirlerde de şubeleri olan büyük bir süt ve süt ürünleri fabrikası olarak adında söz ettiriyordu. Konya 3. Asliye Ticaret Mahkemesi'nin yapmış olduğu duruşmada, Akbel Süt'e alacaklı olanların 11 Temmuz'a kadar konkordato komiserine başvurmaları gerektiği önemli bir duyuru olarak duyuruldu.

1-002.webp

2.webp

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.