Mert Başaran: Bu tüyo çok para kazandırdı

Mert Başaran: Bu tüyo çok para kazandırdı

Ünlü ekonomist Mert Başaran, çok para kazandıracak yatırım tüyosunu açıkladı.

Milyonlarca yatırımcı elindeki varlıkları değerlendirmek için farklı yatırım kollarını tercih ediyor. Ancak yatırım yaparken belli risklerde bulunuyor. Bir anda belli miktarda parayı kaybederken tam tersi durumda da rekor kazanç sağlanabiliyor. Ünlü ekonomist Mert Başaran, insan psikolojisini işaret ederek nasıl yatırım yapılması konusunda altın tüyoyu verdi.

DOĞRU YATIRIM NASIL OLMALI?

Yatırım, insan psikolojisi üzerinde önemli bir etkiye sahiptir. Özellikle yeni yatırımcılar için duyguların ve düşüncelerin yatırım kararlarını etkiliyor. Bu nedenle, yatırımcıların duygularını kontrol altında tutmaları ve mantıklı kararlar almaları gerekiyor. Ünlü ekonomist Mert Başaran, doğru yatırım için altın tüyoyu açıkladı.

dolar-tl-2.jpg

BAŞARAN: KORKU VE UMUT PİYASAYI BELİRLİYOR

İnsan psikolojisine etkisine değinen Başaran, örnek vererek şu açıklamalarda bulundu;

"En kötü pandemi döneminde de borsa dibi görüyor. Ondan sonra bir anda yukarı çıkabiliyor. Bunun nedeni şu; İnsan her zaman karar verdikten sonra zaaflarıyla veya umuduyla hareket ediyor. Kısacası korku ve Umut iki tane noktadır. Bu iki tane nokta üzerinden yatırım yapıyor ve piyasalar da buna göre şekilleniyor”

para-2.jpg

YATIRIM NEDİR?

Pek çok vatandaş elindeki varlıkları tasarruf çerçevesinde biriktirir. Birikimi ise çeşitli yatırım araçlarında değerlendirir. Ancak, yatırım yapmak her zaman risk içerir. Yatırım fonlarında vade olmadığı için hisse senedi gibi riskli bir fonu bile ertesi gün satabilirsiniz. Yatırım kararı vermeden önce, yatırım aracının risk seviyesini, finansal hedeflerinizi ve risk toleransınızı dikkatlice değerlendirmek önemli. Ayrıca insan psikolojisi de yatırım yaparken dikkat edilmesi gerekiyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.