1 günde 3 kez fiyatı değişti ‘1.000 TL’ye kadar geldi’

1 günde 3 kez fiyatı değişti ‘1.000 TL’ye kadar geldi’

Fiyatı 1 günde 3 kez artmıştı. Bakanlık 1.000 TL'ye gelen fiyatlar için harekete geçti.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, et fiyatlarının yüksek seyretmesi ve sürekli artışı konusunda sert açıklamalarda bulundu. Bakan Yumaklı, son dönemde et fiyatlarının hızla yükseldiğini belirterek, marketler ve kasapları uyararak, fiyat artışlarının durdurulması gerektiğini ifade etti.

Yumaklı, et fiyatlarının son 2-2,5 ayda önemli ölçüde değiştiğini ve karkas et fiyatlarının 380-400 TL'den 320 TL bandına gerilediğini ancak bu indirimin market ve kasap fiyatlarına yansımadığını vurguladı. Bakan Yumaklı, "1 günde 3 kez fiyat artırdılar. Her gün oldu. İkaz ettik, 'yapmayın' dedik. Gereğini yaptık" açıklamasında bulundu.

640xauto-7.webp

"FİYATLARI ÇIKARMASINLAR DA"

Fiyat artışlarının dolar kurundaki değişikliklerle bağlantılı olup olmadığına dair soruları yanıtlayan Yumaklı, "Farklı maliyetler var, işçilik maliyetleri arttı. Fiyatı indirmiyoruz' diyorlar. Tamam, ama fiyatları çıkarmasınlar da" şeklinde konuştu.

Yumaklı, et fiyatlarındaki artışların tüketiciyi olumsuz etkilediğini ve bu durumun üreticiyi de zor durumda bıraktığını belirterek, "2023 Şubat ayında, deprem günlerinde karkas ette 30 TL'lik bir artış oldu. Bu, kazanç sağlama anlayışıdır" diyerek süregelen yüksek fiyatları eleştirdi. Ayrıca, besi üreticisinin zarar görmemesi ve vatandaşın uygun fiyatla et alabilmesi için mücadele edeceklerini sözlerine ekledi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.